Depot Boijmans Van Beuningen | MVRDV

Depot Boijmans Van Beuningen | MVRDV

In the depot, art-effects will be stored and exhibited according to their climatic requirements, as opposed to movement or era. Each storage space is climate controlled and organized into five different climate zones, arranged according to works of art produced with different materials: metal, plastic, organic/inorganic, and photography.

SAVE

Corporate office for Ajax Fiori India Pvt Ltd | Funktion design

Corporate office for Ajax Fiori India Pvt Ltd | Funktion design

We divided the requirements into two categories, work spaces and interaction spaces and design formed two blocks with the respective type of spaces interspersed by a central courtyard that forms a connection between the two types of spaces. This strategy also works as it divides the floor plates into smaller parts thereby making more functional areas directed towards natural light and ventilation.

SAVE

Manama Urban Forest | In Quest Design Studio

Manama Urban Forest | In Quest Design Studio

Urban forest, a 10 storied commercial building with 3 basements located in a site expanding 364sqm, is designed to create a secluded office environment within a busy urban context. This introvert design consisting of 2730sqm of built area, with a semi-internal courtyard creating an interactive urban pocket along with peripheral pathways & green areas provides a soothing corporate environment inside.

SAVE

Fabrication Techniques | Grasshopper as a Tool

Workshops @ ArchiDiaries | AUTUMN 2020

Fabrication Techniques | Grasshopper as a Tool

Date: 05, 06 September 2020 In these sessions students learnt to fabricate surfaces using different methods like panelling techniques, contouring techniques etc. Students were also taught how to use OPEN-NEST for nesting panels and how to number the panel so that all elements can assemble easily. There is also a learning about how to create […]

SAVE

Casa Paseo de los Estudiantes | Dear Architects

Casa Paseo de los Estudiantes | Dear Architects

The intention of our interpretation is clear, to continue the local culture and blend in its context reinterpreting it. We respond to this situation with two main actions; raising the volume and enclosing the site at street level for multiple programs, parking, garden, barbecues that in other ways would have left less open space for recreation.

SAVE

House of Silk Bodegas Murviedro | Ruben Muedra Estudio De Arquitectura

House of Silk Bodegas Murviedro | Ruben Muedra Estudio De Arquitectura

The Casa de la Seda was built to introduce its visitors to the entire process involved in wine production. With its Artisanal Winery, Museum, and Tasting Room, the House offers an integral educational experience that begins by showing how the people used to live and ends with the complete elaboration process.

SAVE

Nurturing the knowledge in Indian rurality: a pursuit of understanding the lifestyle and practices of construction of rural communities.

By Prutha Barot

Nurturing the knowledge in Indian rurality: a pursuit of understanding the lifestyle and practices of construction of rural communities.

In the presentation, we see Sandeep Virmani’s building perspective parallel to the journey of his work. At the onset of the presentation, he talks about his influences, following them with his introduction to rurality by documenting it, and later his projects that have been and are in realization. The talk takes us through the various possibilities of work that were discovered and documented by his works and how his learnings came together in the form of the Hunnarshala Foundation and Sahjeevan.

SAVE

Data Trees and Data Management | Grasshopper as a Tool

Workshops @ ArchiDiaries | AUTUMN 2020

Data Trees and Data Management | Grasshopper as a Tool

Date: 01, 02, 03 September 2020 Under this topic students learnt to make and manage data trees while doing visual scripting. What is branching, what are leaves in data tree?  Why there is need of grafting, simplification and flattening of data tree? Further going, students learnt how to select a particular data branch from tree […]

SAVE

Atelier Vilela | Hitzig Militello Architects

Atelier Vilela | Hitzig Militello Architects

The property is divided into three separate units. The actual project was performed on corner unit, which functioned as an old bicycle store in the neighborhood. The main objective was to operate on the existing place through an element that is not associated to what already exists.

SAVE

Empyrean House | TACO taller de arquitectura contextual

Empyrean House | TACO taller de arquitectura contextual

Empyrean House is a single-family house designed for a young couple located in a consolidated residential area of the city of Mérida. The objective was to achieve a functional refuge where the inhabitants could withdraw from the surrounding urban environment, with commercial and progressive considerations that make it adaptable to various user profiles during its useful life. The materiality is focused on low maintenance, coziness and sobriety.

SAVE

Family Apt no 5 | RUST architects

Family Apt no 5 | RUST architects

The main premise was to divide the square plan into two halves. One area included the public areas; an entrance hall, guest bathroom, kitchen and living space which continued into a roofed terrace. The second half is containing the private areas included; 2 bedrooms, a bathroom, and a workspace which also connects to the terrace.

SAVE

Ruby’s Cube | Srijit Srinivas – ARCHITECTS

Ruby’s Cube | Srijit Srinivas – ARCHITECTS

The resultant overall composition eponymously titled ‘Ruby’s Cube’, took the form of a platonic cube augmented by a slight truncation of one top corner. Given the tightness of the site, set in a busy and cluttered neighbourhood with a paucity of good vistas, the design opted to rather focus inwards, and create a cloistered ‘oasis of tranquillity’ in the midst of chaotic surroundings.

SAVE

Cloaked | Cadence ARCHITECTS

Cloaked | Cadence ARCHITECTS

The defensive fortress-like exteriors suddenly translate into warm and protective finishes of the interiors. The spaces showcase rustic and earthy tones against a neutral palette of walls and flooring, adhering to the scheme of the building. This gives ample room for earthy accents and interior landscaping that aesthetically enliven the spaces.

SAVE

ASA Steam | Equipo de Arquitectura

ASA Steam | Equipo de Arquitectura

The architecture of the building expresses its meaning and embodies the values of openness, inclusion, permeability and accessibility. Structural and functional logic, material honesty and spatial quality are the answers offered by this new building.

SAVE

Madhu’s Den | Funktion design

Madhu’s Den | Funktion design

The house is located on a green mahogany tree lined avenue in a residential suburb. The addition over the existing house belonging to the architect’s parents needed to be flexible for the ever increasing and changing needs of the young family.

SAVE

The Hive | MYVN Architecture

The Hive | MYVN Architecture

The vibrant and rich culture, the colorful palette and the strong character that Chennai holds is what initiated the design concept of ‘The hive’, Chennai. Hive, is a co-working space designed for the newly opened VR mall in Chennai. This co work space has a linear plan with the apt proportion of enclosures and break out spaces.

SAVE

Holiday Home at Diyathalawa – Architect’s Hide out | Damith Premathilake Architects

Holiday Home at Diyathalawa – Architect’s Hide out | Damith Premathilake Architects

Project is simple yet smart interventions this project is ecofriendly, energy efficient and at the same time built with a small footprint. It is therefore, a holiday home with great interior and architectural qualities which emerges from nature itself.

SAVE

Casa Concreto | Ruben Muedra Estudio De Arquitectura

Casa Concreto | Ruben Muedra Estudio De Arquitectura

The everyday functions and uses of the house are carried out in the day area on the first floor, and the second floor is dedicated to night use. Both levels have exterior views through large cut-out spaces in the concrete prism, and both open up to a large central interior courtyard. This predominant area creates a high-quality of living with its optimum natural illumination and cross ventilation in all interior spaces.

SAVE

Dear Architects

Dear Architects

They design and construct most of our projects, it is a self-made school, this meaning they did not work for any architectural office before or had any predecessor. They are interested in the creation of Architecture as a result of the interpretation of context and content, to represent culture in the specific time and place by space.”

SAVE

Family Apt. 4 | RUST architects

Family Apt. 4 | RUST architects

The creation of two dividable public areas was the foundation of planning this family apartment in central Tel Aviv. The apartment was extended and lengthened, with a large space connecting between the existing and new spaces creating a new large public area in the apartment.

SAVE

TACO Taller de Arquitectura Contextual

TACO Taller de Arquitectura Contextual

The philosophy of the workshop lies in the conviction that reading, interpreting and linking the elements that make up the specific context of each situation, allows deciphering works with a strong sense of identity and rooted in the site, which contributes to the construction of testimonies of a society more conscious and sensitive to the space in which it develops.

SAVE

Jalapita House: Gourmet Experience in Tabasco | DAFdf Arquitectura y Urbanismo

Jalapita House: Gourmet Experience in Tabasco | DAFdf Arquitectura y Urbanismo

Casa Jalapita is a touristic place in the coast of Tabasco that can be used for cultural events, gastronomy and astronomy, re-creative events, yoga, meditation, team building, wellness and mindfulness. It is one of the destinations to visit on the new eco-tourism map that is being developed for the coastal area between Paraíso and Frontera.

SAVE

Funktion design

Funktion design

The projects from which these ideas germinate and reappear are just part of this larger ideation journey. Journey is also in terms of the transformation of space with ever changing time, users, light, season and weather and the sensitivity to that.

SAVE

West Edge | MYVN Architecture

West Edge | MYVN Architecture

Bringing in a layer of green in between the city and the user as of a filter of peacefulness became the basic notion of the project. The west façade exposed to the city was envisioned as a balcony covered with plants, breaking the monotony of concrete and glass.The west façade exposed to the city was envisioned as a balcony covered with plants, breaking the monotony of concrete and glass.

SAVE

Casa Tojal | Contaminar Arquitetos

Casa Tojal | Contaminar Arquitetos

The project assumes a simple plasticity, richness of details and striking details. It responds harmoniously to the need for spaces of comfort and tranquility that subtly fit into its landscape and topographic context without losing the poetics and personality that characterize it.

SAVE
Other links

Subscribe to our newsletter