1205 – WSW Wohnhaus S. IM Allgau | CAMA A

SAVE 1205 – WSW Wohnhaus S. IM Allgau | CAMA A

Project Name: 1205_WSW Wohnhaus S. IM Allgau

Practice: CAMA A

Firm Location: Germany

Completion year: 2015

Gross Built up Area: 2015

Project Location: Bad Worishofen, Germany

Photo Credits: Hiepler Brunier

More Specs

Project Description

(“Text as submitted by architect”)

Excerpt: 1205 – WSW Wohnhaus S. IM Allgau is an architectural project designed by CAMA A in Germany. The living space was designed and optimized for a family of four, the floor plan of the main house is compact and efficient. On the ground floor there are the common rooms, hall, eat-in kitchen and living room, study, guest bathroom, chamber and utility room.

Construction of a new low-energy house in Bad Wörishofen, Unterallgäu, Bavaria. Single-family house in solid construction with double garage. The house has no basement. The solid construction was made with a single-shell brick masonry, insulated vertically perforated brick 36.5cm, plastered on both sides and implemented in KFW 70 standard.

 

Construction of a new low-energy house in Bad Wörishofen, Unterallgäu, Bavaria. Single-family house in solid construction with double garage. The house has no basement. The solid construction was made with a single-shell brick masonry, insulated vertically perforated brick 36.5cm, plastered on both sides and implemented in KFW 70 standard.

 

 

The house was built on a hillside plot in the outskirts of a new development area. We were able to advise the builders in the selection of their property, the choice a lot on a property that was difficult to cut, but which, due to the peripheral location, is in a grown context of the existing neighboring buildings and benefits from the beautiful old trees in front of the property. In this way, the difficult situation of new development areas, construction sites, no grown green area, new building on new building could be avoided.

 

 

The living space was designed and optimized for a family of four, the floor plan of the main house is compact and efficient. On the ground floor there are the common rooms, hall, eat-in kitchen and living room, study, guest bathroom, chamber and utility room. The large double garage is directly accessible from the house. The corridor allows you to walk through the house from east to west, from the street over the front garden to the back garden, which is oriented towards the west.

 

 

An open staircase leads from the hall to the upper floor with the private rooms, master bedroom with dressing room and bathroom, two identical children’s rooms for the two twins. Built-in furniture offers enough storage space on all floors.

Images

Read More: Architecture | Residential Architecture | Temperate Architecture | CAMA A | Germany | European Architecture

More Projects by: CAMA A

Other links