30JLP-House | ONG&ONG

SAVE 30JLP-House | ONG&ONG

Project Name: 30JLP-House

Practice: ONG&ONG

Firm Location: Singapore

Project Location: Singapore

Interior + Furniture: Teo Boon Kiat, ONG&ONG

Photo Credits: ONG&ONG

More Specs

Excerpt: 30JLP-House designed by ONG&ONG presents a contemporary, practical, yet elegant design for a family of four. White concrete, wooden cladding and dark gates temper the exterior, with verdure that provides both contrast and privacy for home users.

Project Description

(“Text as submitted by architect”)

This modern home presents a contemporary, practical, yet elegant design for a family of four. White concrete, wooden cladding and dark gates temper the exterior, with verdure that provides both contrast and privacy for home users. Clean lines delineate the lawn, leading the eye towards the interiors.  Horizontal sun-shading louvres and dark glass panels line the west side of the house, extending the shaded area so the homeowners can enjoy a cooler environment in the daytime.

The wooden warmth continues through the interiors, with a refined selection of stained dark walnut and subtle illumination. The dining area includes a premium quartz dining table and faces a pleasant view of the koi pond and stepping slates. Adjacent to it is a clean, well-equipped dry chef’s kitchen, and an elaborate whiskey room for socialising with a select coterie after dinner. The space includes a fridge, an ice maker and a glass feature cupboard, in-built into the carpentry for convenience. Alongside is an equally intimate outdoor space. Tucked away from view is a wet kitchen at the rear, with a cosy powder room for guests.

A simple staircase leads to the second floor, which was remodelled from the previous layout; all bedrooms were brought down from the attic. The son’s and daughter’s rooms were customised to their requests — the son’s room was given an industrial touch with cement screed walls, while the daughter was a given a more spacious area for her friends and musical inclinations. Both rooms have en-suite bathrooms. A guest room caters for the occasional visiting relative, while the rest of the floor was dedicated to the master suite. The master bedroom houses a massive walk-in wardrobe, built-in from floor to ceiling, satisfying to the owners’ taste for apparel. A dressing table and TV console faces the bed. The master bathroom features a full-length mirror, a freestanding bathtub and steamer cubicle with retractable screens, akin to a premium hotel experience.

The top floor is dedicated to resort living, with a spacious family area and a balcony perfect for holding family barbeques and stargazing. Notably, this bonds the family as all the social activities are arrayed on the same level. The double-height ceiling is lined with timber, continuing the sense of warmth, while the glass panels can retract for better spatial flow. This space was also designed to accommodate more relatives should the need arise. There is a full-scale music room for jamming sessions, a well-equipped gym for fitness, and a timber-themed washroom with an outdoor shower. The home’s utility systems are discreetly concealed and unobtrusive, with various green features and energy-saving lighting systems to increase efficiency.

Images

 

Read More: Architecture | Residential Architecture | Tropical Architecture | ONG&ONG | Singapore
Other links

Subscribe to our newsletter