ARTi Architect Office | ARTi Architect

SAVE ARTi Architect Office | ARTi Architect

Project Name: ARTi Architect Office

Practice: ARTi Architect

Products: Thaistoneshop, Bangkok Crystal, Yongyuan Sawmill

Firm Location: Bangkok

Completion year: 2021

Gross Built up Area: 140 sqm

Project Location: Bangkok

Lead Architects: Atit Sirimongkol, Adhiwat Jatinandana

Landscape Consultants: Adhiwat Jatinandana

MEP Consultants: Wiboon Sintanavevong

Contractors: Wawara Design

Others: Lighting Designer: Arunsri Punma, Lalita Atiwattananon, Punma Studio

Photo Credits: Rungkit Charoenwat

More Specs

Excerpt: In their own office ARTi Architect have created 4 zones on the floor plan which are, share-meeting room, rental room for lighting design/graphic design and trees-balconies which can be accessed through every zone. These elements shaped the indoor-nature view and also the buffer for outdoor building and wires view.

Project Description

(“Text as submitted by the architects”)

“Study nature, love nature, stay close to nature. It will never fail you.” — Frank Lloyd Wright. The iconic quote from one of the most famous architects from the 20th Century which represents the quality and essence of nature. As an architecture student, we acknowledge Wright as one of our teachers.

We sought a rental room or sort of townhouse to construct our office. Regardless, we found an empty whole 3rd floor of the building on Charoenrat-Road, Bangkok. The image of our dream office is to work in a space that relates to nature as much as possible.

According to Wright’s concept, we decided to lose 15% of the area to the north and east of the building to create trees-balcony which are formed by cobble stone floor, concrete planter, wooden floor and little gravel. These elements shaped the indoor-nature view and also the buffer for outdoor building and wires view. We also clad the balcony building column with teak wood which gives us a look of big trees among the forest. People can walk around and find themselves feeling like they are walking on the ground floor.

The private balcony, only employees can access

There are 4 zones on the floor plan which are ARTi Architect office, share-meeting room ,rental room for lighting design/graphic design and trees-balconies which can be accessed through every zone. First of all, guests will step on our glass block flooring which represents the mid-century design of the glass block and also the transparent feeling through the entrance hall. In addition, we choose the steel plate to clad the wall of the meeting room. Not only is it a good material to represent the roughness of times but also it is a functional presentation wall where you can put a picture on the wall with a magnet or present the whole architectural project without using any projector. 

The height of the room can be extended by not constructing any ceiling on it, this causes the beams of 4th floor still being seen in the space, so we put the H-beam under the concrete beam to shape the room and filled that gap with transparent roof tiles. These materials give us a clean image of natural colors such as black from steel, grey from concrete planter, brown from teak column, white from ceiling/wall and green from trees in concrete planter. 

We believe that a good environment in the office shapes a good mental health and also is a good inspiration for designers. We wish to see the office people willing to work and rest in the balance of day and impress the visitor with my concept of bringing nature to the 3rd floor. 

“If you truly love nature, you will find beauty everywhere.” — Vincent Van Gogh.

Drawings & Construction Images

Images

Read More: Interior Design | Office Interior Design | Tropical Climate | ARTi Architect | Bangkok | Thailand

More Projects by: ARTi Architect

Other links