Bangna House | Archimontage Design Fields Sophisticated

SAVE Bangna House | Archimontage Design Fields Sophisticated

Project Name: Bangna House

Practice:

Firm Location: Bangkok, Thailand

Completion year: 2012

Gross Built up Area: 450sq.m.

Landscape Consultants: Archimontage Design Fields Sophisticated

Interior + Furniture: Archimontage Design Fields Sophisticated

Photo Credits: Beer Singnoi

More Specs

Project Description

(Text as submitted by the Architect)

Set on the 10 x 40 meters piece of land the entrance of Bangna House confronts a narrow lane. With a factory and storage at the back, the physicality of the land and its surrounding environment are conditional to space management. This rectangular plot forces all rooms to be placed from the front to the back, upstairs and downstairs. The house is divided into two zones. The front zone contains a downstairs bedroom for the mother and upstairs bedroom for the sister. The back zone accommodates the upstairs bedroom for the family of the house owner and downstairs shared space that includes the kitchen, dining room, and bathroom. The living room, which locates on the lower level crossing the two zones, offers a sense of comfort and belonging to everyone in the family whereas the middle courtyard provides both privacy and indoor green space. It also softens the hardness of this irregular-shaped house, a house that looks like a piece of Swiss cheese with lots of holes. The building lines legal drilling holes wherever possible to increase the house’s intake of natural light, no matter how strange the last form looks like.

Images

Read More:
Other links