@BATUBATA | Studio Air Putih

SAVE @BATUBATA | Studio Air Putih

Project Name: @BATUBATA

Practice: Studio Air Putih

Firm Location: South Tangerang, Indonesia

Completion year: 2017

Gross Built up Area: 1022 sqm

Project Location: South Tangerang, Indonesia

Lead Architects: Denny Gondo

Design Team: Studio Air Putih

Clients: Studio Air Putih

Structural Consultants: Mohammad Samsi

Photo Credits: Mario Wibowo

More Specs

Project Description

(“Text as submitted by architect”)

Located in a scattered and disorganized surroundings, the environmental context become the main concept of the office. The surrounding buildings are spread out in moderate size, thus, the office building is divided into several masses positioned around an innercourt in the middle of the site.

Using bricks as the main building materials indicates a humble character since it blends well with the surroundings. Furthermore, bricks is a local material which is typically low maintenance and environmentally friendly.

Stair and skylight
Side Facade
Pantry

The ‘Architecture in the Box’ concept is applied where the office glass wall is surrounded by the bricks. Restricting the workers’ view is considered to be useful for the workers to stay focused. To reduce the building temperature, an empty space in-between the bricks and the glasswall is formed, thus, only letting the sunlight in.

Innercourt
Entrance 1
Entrance 2

 

Drawings

Images

Read More: Architecture | Commercial Architecture | Office Interior Design | Brick | Courtyard | Tropical Architecture | Studio Air Putih | Indonesia

More Projects by: Studio Air Putih

Other links

Subscribe to our newsletter