Be Green | HORMA Estudio

SAVE Be Green | HORMA Estudio

Project Name: Be Green

Practice: HORMA Estudio

Firm Location: Valencia, Spain

Completion year: 2020

Gross Built up Area: 140 sqm

Project Location: Valencia, Spain

Design Team: Nacho Juan, Clara Cantó, Jose Iborra, Belén Iglesias, Ana Riera, Andrés Herrero, María Mateo, Bárbara Bruschi

Photo Credits: Mariela Apollonio

More Specs

Excerpt: Be Green is an interior design Project designed by HORMA Estudio in Valencia, Spain. The protagonist of the project is the terracotta color, it covers the floor and the plinth, materialized in microcement. The whole route is doted with details in other colors, for example the orange of the furniture or even the green of the lamps and the vegetation.

Project Description

(“Text as submitted by architect”)

Healthy, sustainable, sincere and natural are concepts that define Begreen and that should be the starting point. Intervening the minimum to obtain the maximum would be our objective and main challenge, not only for an economic criteria, but also for the awareness of optimization of resources.

The project proposes as a strategy to intervene in the space by generating a common plinth that runs through the entire surface of the premises up to a height of 90cm. In this constant thickness, two primitive concepts such as topography and geometry will define its shape and way of inhabiting it. The carved plinth, accentuated by manual and local ceramics, provides the space with the desired continuity, stability and personality, allowing itself to be complemented by the movement and improvisation of color of the users who occupy it. A unique atmosphere waiting for each user to feel part of it and free to experience it in their own way. Feel free and enjoy Begreen.

The protagonist of the project is the terracotta color, it covers the floor and the plinth, materialized in microcement. The whole route is doted with details in other colors, for example the orange of the furniture or even the green of the lamps and the vegetation. That vegetation has an essencial paper in this project, and it appears in both the beginnig and the end of the route, located in brick pots.

The entired program takes place on the ground floor. It is a single 30m long space, crosed by a plinth wich creates differents levels, where the activity takes place. The details in ceramic pieces, accompanied by the furniture, generate a feeling of warmth and rhythm.  Therefore, ceramic and microcement are the main elements that give shape and life to this interior, giving it a special character.

Images

Read More: Interior Design | Cafe Interior Design | HORMA Estudio | Valencia | Spain
Other links