C.F. Café | dongqi design

SAVE C.F. Café | dongqi design

Project Name: C.F. Café

Practice: dongqi design

Products: Opendesk

Firm Location: Shanghai

Completion year: 2018

Gross Built up Area: 288 sqm

Project Location: Changzhou

Design Team: JIANG Nan, Yiting Ma, Mengying Cui, Leyan Wang

Photo Credits: Qingshan Wu

More Specs

Excerpt: C.F. Café is designed by the multidisciplinary design firm dongqi design. Changzhou C.F. Café reveals a cheerful and modest branding character through spatial redefining and material selection. The idea of open market space is introduced into the concept design. The space must have Bakery, coffee, and juice-making areas, which are redefined using three curved bar counters. People move through different areas or chat alongside each area, just like roaming inside an open market, giving a vibrant, dynamic, and pleasing atmosphere.

Project Description

(“Text as submitted by the Architects”)

Designed by dongqi Design, Changzhou C.F. Café reveals a cheerful and modest branding character through spatial redefining and material selection.

The idea of open market space is introduced into the concept design. The space must have Bakery, coffee, and juice-making areas, which are redefined using three curved bar counters. People move through different areas or chat alongside each area, just like roaming inside an open market, giving a vibrant, dynamic, and pleasing atmosphere.

Stainless steel, terrazzo, and exposed aggregate finish are the primary materials and crafts for the space. 3/4 of the bar top is made of stainless steel, while the rest, including the side of the bar counter, is made of terrazzo and exposed aggregate. The shiny terrazzo gradually fuses into the rough exposed aggregate to finish by exquisite skills of craftsmen. The materials altogether show a mixed character of modernity and tradition.

Using exposed aggregate finish, three curved caps on top of each bar counter concave into the whole ceiling and highlight each area. The curved bar counters merge into the wall, creating the concaved stainless-steel walls for a showcase. The inner façade incorporates a terrazzo bar table and transparent glass. The entrance, curving inward, echoes the curved elements of the space and welcomes the people to come and forth.

Images

Read More: Interior Design | Cafe Interior Design | Temperate Climate | dongqi design | Changzhou | China

More Projects by: dongqi design

Other links