Cerrado Suites | ONG & ONG

SAVE Cerrado Suites | ONG & ONG

Project Name: Cerrado Suites

Practice: ONG&ONG

Firm Location: pan Asia

Completion year: 2021

Gross Built up Area: 139354 sqm

Project Location: Malaysia

Design Team: Ng Cho You and Mohamed Tajmizi

Clients: Mah Sing Group Berhad

Photo Credits: ONG&ONG

More Specs

Excerpt: Designed for young professionals and new families, Cerrado Suites combines an urban lifestyle, green living, and a healthy dose of outdoor wellness amenities. The towers have 35 and 36 floors respectively and a combined total of 808 units designed in 2- or 3-bedroom layouts. Additionally, there are a further five poolside villas.

Project Description

(“Text as submitted by architect”)

Designed for young professionals and new families, Cerrado Suites combines an urban lifestyle, green living, and a healthy dose of outdoor wellness amenities. The two towers this development represents the first phase of this development within the 428-acre integrated township of Southville City. The towers have 35 and 36 floors respectively and a combined total of 808 units designed in 2- or 3-bedroom layouts. Additionally, there are a further five poolside villas.

One of the key features in the design of Cerrado Suites is its massive environmental deck on the podium level that spans a total of two acres. This shared space houses all the amenities including swimming and recreational pools and water features, the multipurpose hall, gym, and fitness stations for the young and old. These facilities are interspersed with organically shaped rest areas, built-in seating and activity pods to soften the edges between hardscape and softscape and also as congregational areas for residents.

When phase two is completed, this massive area will be complemented with another 4 acres of recreational space, easily accessible across both phases of the development. Yet another distinctive feature of the project is an internal concourse drop-off which offers added levels of security and privacy for all residents.

Most residential units will overlook the landscaped environmental deck while the others frame views of Southville City’s lush greenery and townscape. Large windows in each unit increase natural lighting and allow for better airflow. This translates to clean architectural lines on the exterior façade and, coupled with subtle colours, creates a sleek and contemporary language for the buildings.

Images

Read More: Architecture | Residential Architecture | Tropical Architecture | ONG&ONG | Malaysia
Other links