Intime City Experience Center | Qiran Design Group

SAVE Intime City Experience Center | Qiran Design Group

Project Name: Intime City Experience Center

Practice: QIRAN DESIGN GROUP

Firm Location: China

Completion year: 2021

Gross Built up Area: 1350 sqm

Project Location: Hangzhou

Clients: Wang Fang, Liu Yanbo, Han Dong, Yang Weitao, Kong Run

Others: Interior finishes design: QIRAN DESIGN GROUP, Landscape design: QIRAN DESIGN GROUP, Interior decoration design: HWCD

Photo Credits: HANMO VISION

More Specs

Excerpt: Intime City Experience Center is a commercial space designed by the design firm Qiran Design Group. Intime City is a top large-scale development that integrates residences, commerce and other facilities, co-developed by Xihu Investment and Yintai Group. The property development fuses aesthetics into space and enjoys precious artistic resources, targeting the city’s elites and art creators. It retains the past memories of the city and dialogues with the future, creating a low-density, quiet residential environment away from the hustle and bustle of the city.

Project Description

(“Text as submitted by the Architects”)

Qiantang River winds its way, witnessing Hangzhou’s glorious culture, profound history and rich stories. The Zhijiang area along the river carries the cultural context of the city. Many significant educational, medical, commercial and cultural facilities have been established here recently, endowing the new main urban area with good resources.

Intime City is a top large-scale development that integrates residences, commerce and other facilities, co-developed by Xihu Investment and Yintai Group. The property development fuses aesthetics into space and enjoys precious artistic resources, targeting the city’s elites and art creators. It retains the past memories of the city and dialogues with the future, creating a low-density, quiet residential environment away from the hustle and bustle of the city. The experience centre of Intime City, conceived by QIRAN DESIGN GROUP, offers a pleasant, aesthetic life experience.

Front hall

The large vertical belt-shaped lamp in the front hall extends from wall to ceiling. The light, lines and full-height space blend perfectly, making the front hall more impressive and opener. Leaf-shaped art installation under the lamp is like a boat, taking visitors and designers to appreciate the local cultural beauty. 

The delicate pattern on the lamp outlines the poetic charm unique to the Jiangnan region while also evoking a more profound cultural resonance. Elements related to the Qiantang River are incorporated into the design. Details of materials and forms show the texture of the space.

Property models area

Upon entering the property models area, people’s view broadens. The space is dominated by simplistic forms, with plane and lines, plane and plane interweaved.

The large art installation, composed of numerous crystal lighting strips, is suspended above the property model’s area. Its sinuous shape not only responds to the form of the Qiantang River abstractly and artistically but also conveys the implied meaning of “soaring”, full of a sense of modernity and harmonious with the whole space. The black metal reticular grille echoes the digital location map below, producing a modern touch.

Negotiation area

The Broad and open negotiation area adopts large transparent glass, breaking the boundary between the interior and the outside and fusing art with nature. The combination of various colours and materials, such as a black-white patterned marble bar counter, wooden shelf on the background wall, charming Oriental artworks and orange-white leather seats, dramatically improves the aesthetic style and integrity of the overall space.

Kids’ play area

The kids’ play area is subtly set behind the bar area. It’s a semi-open space, which features privacy and prevents children from getting out of their parents’ sight. To be unified with the overall spatial atmosphere, bold colours and artistic cartoon installations are utilized to decorate the space, bringing a refreshing effect.

VIP room

The VIP room is equipped with multiple open areas. Its design style continues that of the open negotiation area, fulfilling the demands of different scenes. QIRAN DESIGN GROUP takes “local context, cultural memory, and Qiantang River” as the design theme. It draws on Jiangnan-featured modern aesthetics, aiming to create a unique space with local characteristics and charm.

QIRAN DESIGN GROUP visualizes the representative symbols in Hangzhou’s cultural context. It turns them into unique design languages, narrating a new story about the city. As walking inside, people seem to start an artistic life journey. The sales centre is transformed into an experience centre through design, telling people’s life stories, collecting warm memories about families and brands, and connecting with the future.

Images

Read More: Interior Design | Commercial Interior Design | Temperate Climate | QIRAN DESIGN GROUP | Hangzhou | China

More Projects by: QIRAN DESIGN GROUP

Other links