Jublee School | Funktion Design

SAVE Jublee School | Funktion Design

Project Name: Jublee School

Practice: Funktion design

Products: Grohe, Saint-Gobain, Austin Plywood, Hindalco, Quora

Firm Location: Bengaluru

Completion year: 2018

Gross Built up Area: 40000sft

Project Location: Dooravani Nagar , Bengaluru

Lead Architects: Ar.Madhusudhan Sridhar

Design Team: Ar.Madhusudhan Sridhar

Clients: Kerala Samajam

Structural Consultants: B.L.Manjunath &Co

Landscape Consultants: In house

MEP Consultants: In house

Contractors: Chinnaraju

Photo Credits: Shine Parsana and Madhusudan Shridhar

More Specs

Project Description

(Text as submitted by the Architect)

Modification and conversion of an existing old single storied college building into a CBSE school for a Bangalore based trust. The design addresses the general requirements of a CBSE school keeping in view the existing structure.  The entrance axis is shifted to create separate pedestrian entry, assembly point and bus bays. The doubly loaded corridors are lit and ventilated with skylights.

An additional stairwell and lift makes the campus conform to fire and accessibility norms.  Pause points, hangout spaces and open lunch bays break the corridors.  The use of hollow clay block and locally sourced materials makes sure this project is extremely cost effective and eco-friendly as well. The use of primary colors on the doors and skylights liven up the common areas.

Images

Read More: Tropical Architecture | Projects | Institution | India | Built Projects | Institutional Architecture | Schools | Colors | Hollow Clay Blocks | Bengaluru
Other links