Le Coq in URBN Hotel Project | RooMoo

SAVE Le Coq in URBN Hotel Project | RooMoo

Project Name: Le Coq in URBN Hotel Project

Practice: RooMoo

Firm Location: Shanghai, China

Completion year: 2020

Gross Built up Area: 409 sqm

Project Location: Shanghai, China

Lead Architects: Ray Zhang, Tao Zhang, Marine Bois

Design Team: RooMoo

Clients: LeCoq

Landscape Consultants: RooMoo

Contractors: Construction Team: Haigui Xiang Decoration Engineering Co.Ltd

Project Manager: Tao Zhang

Interior + Furniture: Ray Zhang, Tao Zhang, Marine Bois

Photo Credits: Arch-Exist

More Specs

Excerpt: Le Coq in URBN Hotel Project is an interior design project designed by RooMoo in China. The restaurant is tucked in a green courtyard of a Shanghai boutique hotel. Different light settings enable the restaurant to have a functional transition from breakfast buffet to late-night party.

Project Description

(“Text as submitted by architect”)

The restaurant is tucked in a green courtyard of a Shanghai boutique hotel. The atmosphere is wanted to be in balance between modernity and nature. The entire layout is done as a cinema offering different seatings height. It allows each visitor to be able to look at the main screen, which is our green courtyard. The bar is located in the middle of the fully openable façade, re-enforcing and creating a hub between inside and outside.

RooMoo used a concept called: “borrowing’’. With a very humble approach, we look at the site with the idea of straightening the existing elements. We borrowed the existing green decor and the bamboo racks at each window, that we use as a design language to create a bridge between outside and inside.

The outside bamboos, combine with metal sticks, spreads on the ceiling, like a root. Embossed metal plates and round lights scattered into space, contribute to play with natural light and reflection. So that guests, can observe visual experience with the natural environment during the day and with lighting effects at night. Different light settings enable the restaurant to have a functional transition from breakfast buffet to late-night party.

The outside bamboos, combine with metal sticks, spreads on the ceiling, like a root. Embossed metal plates and round lights scattered into space, contribute to play with natural light and reflection. So that guests, can observe visual experience with the natural environment during the day and with lighting effects at night. Different light settings enable the restaurant to have a functional transition from breakfast buffet to late-night party.

Images

Read More: Interior Design | Commercial Interiors | RooMoo Design Studio | Shanghai | China
Other links