MANNA Apartment by | Sergey Makhno Architects

SAVE MANNA Apartment by | Sergey Makhno Architects

Project Name: MANNA Apartment by

Practice: Sergey Makhno Architects

Completion year: 2019

Gross Built up Area: 223 sq.m

Project Location: Kyiv, Ukraine

Lead Architects: Serhii Makhno, Oleksandr Makhno

More Specs

Project Description

(Text submitted by the Architect)

The Manna apartment has been born as a shelter for serenity and a fortress protecting from external stimuli. Calm at its core, Manna will wrap its owners with peace and softness, so the new superheroes will appear — home sapiens.

The client told us that he wants to be proud of his home. We answered that Ukrainian contemporary style is all about it. All you need to do is to follow the recipe: a bit of essential minimalism, some wabi-sabi flavor, several art drops and full tablespoons of natural materials. Serve with a vigorous family spirit, and enjoy every piece.

Living room

Cappuccino wall shades enswathe into a smooth canvas. Wood is competed with ceramics, creating an alliance that is to capture hearts with extraordinary softness. The living room floor is the river flow hosting special guests — “CARPS”. They live on the designer carpet by Sergey Makhno Architects and patiently wait to see you sinking into the warmth.

Kitchen

The kitchen joined the living room completing it with wood. A large dining table invites the family for the high tea, looking forward to all the laughter, joy, and honest talks. The designer ceramic lamp KHMARA by Serhii Makhno is ready to hide the loved ones from fatigue and anxiety. No rains are forecated.

Master bedroom

By all wabi-sabi laws, there is nothing superfluous here. Designer tile TETRAPOD gives rhythm to the space, while low mattress makes this rhythm a paced one, allowing it to pause and contemplate. The bathtub and sinks were custom-created at Serhii Makhno’s ceramic manufacturer for the sake of unique texture and desired forms. A spacious dressing room takes on the space rhythm and makes it airier.

The guest room

Due to natural wood, the room is saturated with a sense of comfort and native home, even if you are just a guest here. Wooden vibes are completed with milky shades all around. The atmosphere convinces to stay here longer.

The study room

A tree trunk divides the cabinet into two adjoined zones: a working and relaxing area. The owner can work here for hours and then rest here for days. As he is an art lover, behind the chairs there is a rack for the future catches. For now, there is a painting on the wall that imitates the earth. The climate allows the owner to understand and accept an illogical order of things. Understand, accept and live on in harmony.

Kids room

The atmosphere in the room for two adult sons is appropriate — there is no place for scattered cars and video games. Clear straight lines, dominant shades of gray, and a study area. Only a blue friend in the corner recalls that seriousness can afford a drop of naivete.

 

Images

Subscribe to our newsletter