Naju Art Museum | Hyunje Joo_Baukunst

SAVE Naju Art Museum | Hyunje Joo_Baukunst

Project Name: Naju Art Museum

Practice: Hyunjejoo_Baukunst

Completion year: 2017

Gross Built up Area: 396.6 sqm

Project Location: 3, Geumseonggwan-Gil, Naju-si, Jeollanam-do, Republic of Korea

Lead Architects: Hyunje Joo, Munhyung lee(Rium architects)

Photo Credits: M.A.P

More Specs

Excerpt: As a flexible architectural element rather than a fixed element, the wall consists of 1,500 structural semi-transparent basket surfaces. The surface minimizes the separation between the inside and outside, light and silhouettes beyond the space show through.

Project Description

(“Text as submitted by the architect”)

We intend to reinterpret the possibility for the boundary of the wall using new materials with time.

As a flexible architectural element rather than a fixed element, the wall consists of 1,500 structural semi-transparent basket surfaces. The surface minimizes the separation between the inside and outside, light and silhouettes beyond the space show through.

Through time and changes the surface of the wall due to the interflection-reflection of material. Time stimulates the inside of our senses and more actively intervenes between spaces.

When the building is demolished in 2 years, the baskets can be reused. And this memory could be expanded in the current time.

Images

Read More: Installations | Facade Installation | Continental Architecture | Hyunje Joo_Baukunst | Naju | Korea | 2017 | Recycled Architecture
Other links