Maitry 8 | Studio ii

Maitry 8, designed by the architectural firm studio ii, is tucked between two adjacent houses in a quiet row-house society. The narrow house has abundance of light and air ensuring comfortable living in all the spaces. The house offers varied experiences for varying seasons, times of the day and family gatherings of any size. A house which could breath and which would have ample daylight in every area from dawn to dusk.

Read Further Save

House in Carapicuiba | SPBR arquitetos

House in Carapicuíba, designed by the architectural firm spbr arquitetos, is a place to live & work. However, it is as separate as possible. The different levels offered by the site were utilized to arrange the two main programs. The street level was kept free of any enclosed space, it is a kind of “pilotis” with two different areas: the first one is on the ground, very close to the street, and the other one is aerial, as a roof terrace over the building. The House and the office is connected by the bridge with its steel grid floor that leads over the open space: downstairs to the house or upstairs to the office.

Read Further Save

Farm House | The Vrindavan Project

Farm House, designed by The Vrindavan Project, sets a unique example of reusing materials and innovating with material technology. The primary volume of this home has omitted the use of concrete altogether, by spanning a brick vault, which removes steel from the equation while reducing cement content to create a stable roof. Apart from the natural beauty of such a form, this vault provides for ventilation and illumination of the space.

Read Further Save

The Vrindavan Project

The Vrindavan Project is an architecture and design firm with an evolving process, which grows organically and adapts to each task. The overall resultant continuum is a “Project” in itself; as the studio is not to be static or set in any particular form. “Vrindavan” is a reference to the Divine abode; a place of His youth and creative field of action.

Read Further Save

Sena House | Archimontage Design Fields Sophisticated

Sena House, designed by the architectural firm Archimontage Design Fields Sophisticated, is a residence in Bangkok, Thailand. Creating an environment and one’s own context is paramount to housing; bright whiteness, clay, stone flake and transparency form this three-personalities and four-atmospheres building. The three layers of the building surface are laid out differently, even it may seem unnecessary, but, in this context, it is absolutely necessary, yet it is humble.

Read Further Save

Red Box House | tHE gRID Architects

Red Box House, designed by The grid Architects, creates a visual statement that would hold its own ground amongst the urban fabric. The project is designed to satisfy an urban lifestyle that regards nature as a precious, inextricable part of living. This project was driven by contrasts and contrarian requirements, a strive towards minimizing the shortcomings, using them to create positives. A programme that would be introverted and inclusive at once. In fact, the architects harboured an upbeat, buoyant attitude towards the assignment right from the outset.

Read Further Save

Day 4 | Introduction to Grasshopper: Task 3

In this session of the workshop – Introduction to Computational Design, focused on learning more about Grasshopper. The task was to learn the basics of contour technique in grasshopper to design furniture if the material to be used were MDF or Plywood sheet.

Read Further Save

Guha | Realrich Architecture Workshop

Guha, designed by the architectural firm Realrich Architecture Workshop, combines new and renovation projects located in Taman Villa Meruya. The renovation section consists of adding sequences for adding elaborated programs for Omah Library, such as more storage for bookshelves, bookstores, and galleries. The program challenges the typical housing in Indonesia to be mixed with more micro business programs such as education and even coffee shops in the future by maintaining the privacy and opening itself to the public.

Read Further Save

Disaster Management Healthcare Units | KNS Architects

Disaster Management Healthcare, designed by KNS Architects, intends to provide an architectural solution to help healthcare professionals. The disaster management healthcare units can also be converted into dignified shelters for this purpose and can house almost thrice the number as an accommodation unit as compared to when it is a healthcare unit. The team has implied certain important medical and construction regulations to create what can be a fully operational medical facility in a span of less than 2 weeks.

Read Further Save

4 Architecture Studio

4 Architecture Studio is a young studio that accepts projects for architecture, landscape, industrial design and any other type of artistic design. Calling it as 4 is because of the cooperation of four friends in No. 4 flat established in 2014. 4 believes that nowadays there is no desire for a definite and specific style. It means that the designer should be strategist by creating the style using the data and the expectations of the employer.

Read Further Save

KNS Architects

KNS architects is a multi-disciplinary firm that aims to create contextual, artistic & bespoke design solutions. Since its inception, the firm has undertaken a wide spectrum of projects ranging from master planning, malls, hotels, residential and commercial buildings, bungalows, second home schemes, high-end apartments, commercial interiors, restaurants, clubhouses & showrooms. In addition to projects in INDIA, KNS have successfully concluded projects in Dubai, Singapore and London.

Read Further Save

LatLong Travel Solutions | Neogenesis+Studi0261

LatLong Travel Solutions, designed by the architectural firm Neogenesis + studio0261, is a residence converted to an office. The space that demanded functionality, flexibility and adaptability as the prime requirement, making ‘Minimalism’ as the design approach. The layout further involves consideration of naturally well-lit zones with ‘Biophilic’ way of design increasing occupant’s connectivity to nature by converging ‘greens’ that break into the space.

Read Further Save

Day 4 | Introduction to Grasshopper: Task 1& 2

In this session of the workshop – Introduction to Computational Design, focused on learning more about Grasshopper. The task was to learn intersection technique to generate form and to learn modeling using triangulation technique to create 3 dimensional modules in grasshopper.

Read Further Save

Honeycomb Mosque | Andyrahman Architect

Honeycomb Mosque, designed by KNS Architects, takes inspiration from honeycombs to develop architectural elements in this building. The mosque is based on the intelligence of Nusantara, by making holes in the wall that enables the airflow from inside-out, so that the room inside the mosque becomes cooler. This hollowed wall made from vent blocks, which dominates the overall appearance of the mosque. This mosque aims to be the “honey” to the environment, not only “sweet” physically but also gives “sweetness” in a broader context to the world.

Read Further Save

Culunco House | AL BORDE

Culunco House, designed by the architectural firm Al Borde, is a residence with an intense contact with nature. This is as well the name that the architects from Al Borde chose for an excavated house in the middle of a sloping ground, surrounded by earth and trees in the Valley of Tumbaco, in Quito. The orthogonal volume is composed of two programs divided by the stairs of the entrance but united by a same excavation, same construction system and same roof.

Read Further Save

La Errería * Architecture Office

La Erreria is a Spanish-based architectural office founded by Carlos Sánchez García & Luis Navarro Jover in 2012. The Practice is convinced that new strategies are needed for linking the architecture to the place from new perspectives that have to do with sustainability, proximity and deep thinking. The small scale, by opposition or necessity, is today the work of a new generation of architects with which we can guarantee a greater conceptual intensity, a greater constructive integrity.

Read Further Save

VIP Hair Club | 4 Architecture Studio

VIP Hair Club, designed by 4 Architecture Studio, is a store that offers both beauty and health services to gentlemen. In this VIP salon for gentlemen, one can overlook adjoining Tennis Courts and Green spaces within a neutrally toned seamless shop, which blends the reality and virtual. In order to maintain the sense of passage of time, we had decided to transform the core of the project (styling area) and only organize the remaining spaces. This would both reduce cost and tell a story.

Read Further Save

Estudio MMX

Estudio MMX, an architectural studio, designs interventions immersed in a context or environment and supports specific content. The relationship between these three elements; environment, intervention and content, is the force that determines the exploration and generation process of each idea. In this way, it is not the intervention itself, but the relationship with its context and the implications in its content that becomes our true object of study.

Read Further Save

Bangna House | Archimontage Design Fields Sophisticated

Banga House, designed by the architectural firm Archimontage Design Fields Sophisticated, is a residence that confronts a narrow lane. With a factory and storage at the back, the physicality of the land and its surrounding environment are conditional to space management. This rectangular plot forces all rooms to be placed from the front to the back, upstairs and downstairs. The building lines legal drilling holes wherever possible to increase the house’s intake of natural light, no matter how strange the last form looks like.

Read Further Save

T House | Studio Course

T house, designed by the architecture and design firm Studio Course, intends to achieve a calm and serene space. The design intent is to achieve a home with a coherent design, over the path of contemporary architecture. Simplistic, minimal design with careful selection of sustainable materials and precise details with local craftsmanship is extremely central to the philosophy. In essence, the underlying ideology used in the design is referenced to the mid-century modern homes where the client’s attempt was to leave a legacy behind for his daughter. The client too looked at the house that would withstand time than be trendy.

Read Further Save

Studio Course

Studio Course believes that architecture and design have a direct, slow and lasting relationship with how we inhabit a space. In return, the space and atmosphere shape us. The practice has a course of thinking that gives them a story, guideline to communicate with different aspects of design in a certain manner or system; it sets a way in which their work should progress or develop and, in this process of making, lays the answers to deal with diverse situations.

Read Further Save

The Brick Storeys | DhyeyChag Architects

The Brick Storeys is a housing project designed by the architectural firm Dhyey Chag Architects with an aim to look neat and timeless. The aesthetics of this residential building were aimed to look neat and timeless. The design was approached under a strict budget and the client aspirations. Landscape, materials and light became the guiding force to develop a spatial character. Exposed brick and RCC in the façade add to the timeless nature of the visual aesthetics.

Read Further Save

Ciruelo7 | Warm Architects

Ciruelo 7, designed by Warm Architects, is a residence where the primary façade holds a beautiful view towards the street with ‘Katalox.’ The dense architectural program, the zoning of the area of the property, and the future colliding constructions permit a space of 7 x 9 x 9 meters with an interior configuration that prioritizes the quality of the experience within the spaces and the interior perspectives. The system assemblies the fabrication through the local carpenters that control the natural light’s accessibility and the privacy of the interior.

Read Further Save

Meia Casa | mf+arquitetos

Meia Casa, designed by the architectural firm mf+arquitetos, is a residence with a space “to be” and “to receive.” The firm uses natural materials that are characteristic of our projects and integration with the interior and exterior is paramount for us. The boldness came from the entrance tunnel, which as we passed through it and arrived at being wanted to convey a sense of breath, of peace, a disconnection from busy life and at the same time an analogy to time, here and now, to the memories of the kitchen with the noisy water garden at the door and the desire to enjoy this moment: to sit, to eat and to have a good wine!

Read Further Save