CSFADA | TDA + ALBERTO MARTINEZ + GUIDO VILLALBA + YAGO GARCIA

CSFADA is a sanitary space developed by the architectural firm TDA. There is an interstice between the built mass of the adjacent auditorium and the arboreal landscape surrounding it. These rocks are directly related to the material choice of the proposal, rammed earth. The elements are a podium, three rocks and a cover plane. A containment podium of raw stone, load-bearing red earth walls with rammed earth technology and a bare concrete slab. Brutal honesty is assumed from the conception of zero maintenance.

Read Further Save

The Naked Vault House | New Garage Architecture Studio

The Naked Vault House is a residence designed by the architectural firm New Garage Architecture Studio. The firm thought to re-introduce the history through vernacular & thermally comfortable elements, through old but cost-effective construction techniques and involve the ‘bygone’ masons. Our design intends to explore through such a black hole! The structure is load-bearing with a longitudinal segmental barrel vault in exposed brick. The header is laid orthogonally till abutment. Cow dung scaffolding & mud plaster control thermal & economic quotient!

Read Further Save

New Garage Architecture Studio

New garage architecture studio is an architectural studio headed by architect Kavita khatry. The studio works at all scales, in all building typologies and creates a variety of inventive structures. Thus, exploring beyond the limitations of materials. New garage architecture studio works extensively on the reintegration of architecture, structure & statics and how engineering can be a creative discipline.

Read Further Save

Weekly Highlights 2022 #21

Archidiaries is excited to share the ‘Project of the Week’ – SAHRDC by Anagram Architects. Along with this, the weekly highlight contains a few of the best projects, published throughout the week. These selected projects represent the best content curated and shared by the team at ArchiDiaries.

Read Further Save

GYMNASIUM Saint Nazaire | Christophe Rousselle Architecte

GYMNASIUM Saint Nazaire is a project designed by the architectural firm Christophe Rousselle Architecte. This sporting facility forms a continuity with the architectural heritage already present on the site of the Saint Nazaire sports centre. Despite being an imposing project, it finds lightness in its canted walls and the thickness of the outer shell. Made entirely of raw concrete, with large irregular plate glass windows, the gymnasium symbolizes the desire to create generous volumes for their internal use.

Read Further Save

City Band Aid | RIGI Design

City Band Aid is a retail store designed by multidisciplinary firm RIGI Design. When RIGI gets hands on the design, we intend to form a logic of expression exclusively used by OTRS and wish the logic could connect more spaces throughout the city, whether it is a barbershop, a toilet, or a pub as it is this time. Fundamentally, all the stores will be planted in the interface of the city, much like patches in the streets. Of course, we could make appealing excuses to make it sound worth it, but the fact is the designs are doing the same thing, one thing: interruption. It seems like a less valuable job this way, doesn’t it?

Read Further Save

RIGI Design

RIGI Design is a multi-disciplinary design firm established by Liu Kai. RIGI’s designs express new retail and a new lifestyle in this era. It’s beyond brands, spaces, graphics, products and other fields, connecting businesses of all kinds. RIGI puts the social needs in this changing era under its focus and creatively invents the theory of Productized Terminal. By discovering insights from basic logic, RIGI connects life and terminal users, builds links between them, delivers productized terminal designs, and implements value conversion in needs.

Read Further Save

NHÀ PHỐ THẢO ĐIỀN | Story Architecture

NHÀ PHỐ THẢO ĐIỀN is a residential architecture designed by the architectural firm Story Architecture. To meet the homeowner’s requirements, the architect offers many solutions to meet the needs of everyone while still ensuring the connection between the family and the living space is open. The owner decided to sell the apartment to buy land and build a house, create more indoor activity space for the little ones, and make it easier for the grandmother to live alone at home. And husband and wife have much private space.

Read Further Save

Steps to School | A+Noima Office

Steps to School is an educational centre designed by A+Noima Office. The school lobby plays a multifunctional role for the students: it is the place where they change their shoes and leave their clothes in the morning, the room where they do sports classes and spend their breaks during the winter, and the hall where the festivities take place. Designed and composed modularly, like a set of mobile cabinets, the object meets the most acute need – storing teaching materials, clothes and shoes. At the same time, it organizes space and flows, and it can be broken down and used in multiple ways.

Read Further Save

A+Noima Office

A+Noima Office is an architectural office established by Alexandra Berdan and Ancuta Ipati. Through simple gestures, bright ideas and a responsible approach toward resources, A+noima creates and shapes meaningful experiences that enrich people’s lives. From “factories and mills” to cribs and dens, A+noima designs spaces that offer, with generosity, more than a response to a given problem. They bring more space, lighter, more utility, or simply a joy.

Read Further Save

Maminka Tower | HAMR Hut Architektury Martin Rajnis

Maninka Tower is a pavilion designed by HAMR Hut Architektury Martin Rajnis. The three-sided construction is beautiful in its simplicity and rationality. What attributes would we choose to characterise Máminka best? Natural beauty, natural materials, clarity, and lightness. The top of the tower ends in a flagpole that carries a weather vane – a symbol of our structures, particularly lookout towers. It signals the direction of the wind. It is reliable and precise, and elemental.

Read Further Save

Casa Natura | Cotaparedes Arquitectos

Casa Natura is a residence designed by the architectural firm Cotaparedes Arquitectos. The project takes its name due to the strategy of adapting to the nature of the topography and the solar orientation of the property. In this type of project, where the possibilities are limited, we respond to the clients’ needs. The house as a piece seeks a stereotomic language where mass predominates, and the piece is implanted firmly on the earth. The front façade responds to the solar orientation through a screen wall that blocks the southern beam, reducing the bedrooms’ temperature facing the front.

Read Further Save

BIBU Pet Store | One Fine Day Studio & Partners

Bibu Pet Store is a retail plus hospital designed by One Fine Day Studio & Partners. ofD hopes to look beyond the current time and space spectrum and connects with the past through a retrospect of the Space Age to seek new hopes for the future. Respecting the celebrated community which gathers commercial, living, fashion, and cultural landmarks, the primary challenge for ofD is to highlight the uniqueness and aesthetic of BIBU. At the same time, it also meets its functional demands of space.

Read Further Save

One Fine Day Studio & Partners

One Fine Day Studio & Partners is a multi-disciplinary firm established at Shantou University in early 2010. The Guangzhou company was formally established in 2013, focusing on Visual Design, Interior Design, Art Installation, and Brand Integration. The firm explores the perfect combination of consumer fashion and brand strategy to provide more possibilities for brand building and promotion.

Read Further Save

Wake Bar | Salone Del Salon

Wake Bar is a café designed by an Interior Design firm Salone Del Salon. Wake Bar adopts a narrative spatial language and dramatic lighting art with precise positioning and differentiated designs to introduce an immersive atmosphere. It explores to create a sense of belonging for urban citizens, breaks the boundaries of different circles and strikes a resonance between the space and the soul.

Read Further Save

Aann Haus | Aann Space

Aann Haus is a residence designed by the architectural and interior design firm Aann Space. The house fuses the traditional with the modern. It provides a comfortable living space that allows you to enjoy an open space while setting the feeling of being in your mini-resort inside and outside of your home. The most fundamental ambition that guided the architects for this typology was to bring out a mini-resort type home with an inside-outside open plan.

Read Further Save

Aann Space

Aann Space is an Architecture & Interior Design firm based out of Chandigarh, founded and led by Ar. Harpreet Singh is designing bespoke luxury Residential & Commercial projects across North India.

Read Further Save

NeelSutra | Architecture Discipline

NeelSutra is a retail store designed by an architectural firm Architecture Discipline. While showcasing Indian Fashion in a customized and curated format, this store is emblematic of Indian Fashion within the construct of high street retail. The interior experience for the garments to be showcased has been neutralized to a single predominant colour- Blue. This transgresses in a continuous motion, in the form of a wave from the walls onto the hand-placed parquet floor stained in azure blue.

Read Further Save

Heungkuk Tower | Mecanoo

Heungkuk Tower is a commercial building designed by Mecanoo. The building’s distinguishing feature is its stark black and fuchsia facade of various linear patterns. The relationship between the building and its surroundings reflects the passing of time, changing from day to night. As the building glows from within, its characteristic facade pattern is revealed to the surroundings. The role of the frame extends beyond decoration, continuously creating different atmospheres, filtering incoming light and making shadows across the interior spaces.

Read Further Save

Nový Hrozenkov Primary School Sports Hall | Consequence Forma Architects

Nový Hrozenkov Primary School Sports Hall is a community sports hall designed by Consequence Forma Architects. The architects wanted to bring contemporary architecture to fit into the town while introducing something fresh and original. In addition, plans include revitalizing the surrounding public areas and schoolyard and outdoor school playing fields. The sports hall serves two purposes – as a gymnasium of a local primary school and for hire to the public. The central concept of the building was to highlight the potential of the rural landscape and link it through a generous glass wall to the indoor play area.

Read Further Save

Consequence Forma Architects

CONSEQUENCE FORMA is an architectural practice founded in 2016 by Janica Šipulová and Martin Sládek with the aim of shaping and creating unique urban and architectural solutions with regard to the current interdisciplinary and cultural discourse. The firm focuses on projects that balance architecture and urbanism, strategies for developing settlements, and urban public space and housing, and we create new connections and collaborations across disciplines.

Read Further Save

SAHRDC | Anagram Architects

SAHRDC is a commercial office design designed by architectural firm Anagram Architects. The porous and playful external facade is designed to provide a degree of acoustic and visual privacy from the street activity while intimately engaging the street corner. Simultaneously it ensures that the bugger bay is well ventilated and yet shaded so as to reduce the amount of heat transmitted to the workspace. 

Read Further Save

Archaeological Museum of Chania | Bobotis + Bobotis Architects

Archaeological Museum of Chania is a building designed by the architectural studio Bobotis + Bobotis Architects. The holistic integration between exterior and interior environments encapsulates the design principles of the Chania Museum, which centre on openness and free flow of movement. Drawing inspiration from the natural environment, the geometric design is rendered with a wide brick facade. Cobble stone and large concrete tiles also feature on the entrance to the building.

Read Further Save