CoE – Centre of Excellence | Studio Motley

CoE – Centre of Excellence, designed by Studio Motley, is an institution which is important and relevant not just to architects, but the entire community. So, it becomes critical that the building allows for and instigates this culture of openness, multiplicity and adaptability and finds ways for the profession to connect to the city and its inhabitants. The intent has been to have a generous amount of these multi-functional and semi open areas weaving in and around the programmed areas and courtyards to create a sense of informality and to encourage multiple possibilities and configurations of space usage.

Read Further Save

Karamsad Farmhouse | SATH Architects

Karamsad Farmhouse, designed by SATH Architects, has a generic progression and apprehension of climate study, light, wind, and shadows. A home with an open layout where all the living spaces are linked, well-lit & ventilated living spaces, bringing nature into the built form, and larger volumes for living areas were the primary concerns showcased by them. All the spaces have a semi-biophilic character as it indirectly participates with the farms outside and courtyards inside the home.

Read Further Save

SATH Architects

SATH Architects is an architecture and design firm aiming to develop designs that comprehensively understand the climate, culture, and context. Through the designs, they attempt to make the maximum connection with nature. They try to create buildings that are simple in plan, clean & dynamic in form.

Read Further Save

Perspective Picture | NArchitekTURA

Perspective Picture, designed by NArchitekTURA, exhibits Masterpieces from the Lanckoroński Collection based on numerous direct and indirect references to the presented paintings and their authors. The new architecture of the exhibition was originally intended to resemble a contemporary quasi-sacred space, blended in a surprising way with an enfilade sequence of rooms. The symmetrical geometry of the forms used in the arrangement of the exhibition refers to the Renaissance and Baroque canons, which is a nod to the presented works of art and the surrounding historical architecture.

Read Further Save

La Balconera | Natura Futura Arquitectura

La Balconera, designed by Natura Futura Arquitectura, is a residential and commercial space within the urban center, where a restaurant and houses will operate. For this purpose, it is proposed to divide the program in half: restaurant to the left and housing to the right. The project proposes a system of modular porches that configure the exterior gallery; by means of beams and tensors of wooden planks and metal plates. La Balconera offers a new possibility of diversifying urban centers, through the recovery of the gallery and the traditional porch.

Read Further Save

The Kaleidoscope | Inrestudio

The Kaleidoscope, designed by Inrestudio, is a living and working building whose roof resembles a “non la,” a traditional farmer’s hat of Vietnam. The building is placed between the hill and the sea, framing a series of diverse kaleidoscopic views in directions and times. The project aims to create a protected space from the harsh tropical climate and enhance the user’s contact with nature through various architectural devices. Not only does the project symbolize the client’s initiative, but it contributes to the evolution of the local workmanship and offering a window into the potential of rural construction.

Read Further Save

Inrestudio

Inrestudio is a multidisciplinary architectural and design firm specializing in space creation associating with social significance. The studio’s design philosophy is represented by its name “in re”, which can be interpreted as “in relation”. As it signifies, the studio engages itself in not only “what we design” but also “what we design about”, valuing the understanding of environment where each project is situated, in order to propose longstanding designs in the rapidly growing society.

Read Further Save

Fab Lab 2 | A+noima

Fab Lab 2, designed by A+noima, is an office acting as a hub and a multidisciplinary framework that explores new ways of materializing concepts and ideas. Fab Lab Iaşi x BCR is a workspace, meeting, discussion, course and conference hub and a multidisciplinary platform that brings together young people and specialists from IT and fintech industries in a vivid, elegant and comfortable place. The space is saved and refreshed with simple and precise interventions that respect its history.

Read Further Save

Design in Motion Office | Design in Motion

Design In Motion designed their own office attempts to link vertically isolated areas to be connected together in the both aspects of the view point and operation. By doing so, a storey has become two equal sized platforms placing on the opposite side of the building and the level between both platforms are stacked by a haft height of one storey. In other words, this created a ‘split-level office’. The outcome of this type of the space is that all areas could be connected throughout the building, yet separated by their own functions.

Read Further Save

Design in Motion

‘Design-in-motion’ is a team that consists of architects, interior designers, and landscape architects, which allow us to create works that meet the requirement of clients from various aspects. The designs are based on our belief in the world of diversity, which leads the works to reflect not only the project requirements or the problem-solving but also our desires to make the environment around us a better place to live in.

Read Further Save

Light Echo_TW Showroom | KiKi ARCHi

Light Echo_TW Showroom, designed by KiKi ARCHi, transforms a traditional industrial factory building into a personalized office and showroom. The factory building with a sense of history has been transformed into a modern office space for the enterprise. With the fusion of design, the red brick building is wrapped in white grilles, evoking a new perception of industrial forms and materials. From the building facade to the front hall showroom, the rest space, and the corridor, the whole environment is always run through by ‘light’.

Read Further Save

Sequoia | Envisage

Sequoia, designed by Envisage, is an office interior that transforms effortlessly based on its users’ strengths and changes in its space’s function. The varying sensibilities are executed in a singular space, crafting a design conducive to change. With people returning to their workspaces, the design needs to make one feel the essence of a home while the worker transitions from home to office. Thus, using muted colors and using cane in multiple places was a way to get the right balance between a workspace and home.

Read Further Save

Envisage

Envisage is an interior and architecture firm that specializes in Design and Build projects, the firm offers turnkey solutions from conceptual design to execution. The team’s wide experience spans across various typologies and has helped expand creative boundaries – the firm elementally focuses on Residential and Institutional design in addition to Corporate and Hospitality design. With an effort to make an architectural statement, the firm plays a profound role in giving direction towards residential and learning spaces by designing spaces where the evolution and evaluation of ideas take place.

Read Further Save

Blenden | Open Atelier Mumbai

Blenden, designed by Open Atelier Mumbai, is a home interior with various design disciplines that laid the foundation of this stunning and intelligent home in Mumbai. The design objective was to win coherence by stitching the individual rooms together into a larger dialogue. In order to complement the existing flooring, the mood board has been derived using a neutral palette with blinks of colour. The design approach for this home can be stated as careful compartmentalization of spaces, keeping function in mind and amalgamating them together through appearance.

Read Further Save

Open Atelier Mumbai

Open Atelier Mumbai is an interior design studio based out of Mumbai, that strives with a design approach that is bold, vehement and sophisticated. Founded by designer Rahul Mistri in 2010, the studio aims to craft vivacious and elegant spaces of quality derived from juxtapositioned elements and materials that connect through a display of visual and textural layers. Layering upon that with their dynamic design language, the studio designs inclusive spaces that are exquisite displays of explorations in form and a play of materials.

Read Further Save

Weekly Highlights 2022 #39

Archidiaries is excited to share the Project of the Week – California Meadow House | Olson Kundig. Along with this, the weekly highlight contains a few of the best projects, published throughout the week. These selected projects represent the best content curated and shared by the team at ArchiDiaries.

Read Further Save

The Pastel House | Creative Designer Architects

The Pastel House, designed by Creative Designer Architects, takes a unique stance on ‘living with nature,’ leading to biophilic design as the defining design concept. The spatial arrangement generates a subtle play of masses besides granting fluidity to the space, and is dotted by semi-open verandahs; resulting in a view that appears monumental, yet serene. To incorporate biophilia and bring the house closer to the greens, the blocks are arranged in a pin-wheel-like arrangement that entwines the spaces around a central courtyard.

Read Further Save

Creative Designer Architects

Creative Designer Architects (CDA) is an interdisciplinary architectural practice that is an established design leader in healthcare, commercial and retail projects. CDA is driven by a spirit of innovation, redefining benchmarks of quality in the built environment. Across diverse projects, the process is rooted in the core purpose of integrating innovation, adaptability and sustainability to create transformative spaces for people, organisations and businesses.

Read Further Save

PLOT D – Domingo | MASSLAB

PLOT D – Domingo, designed by MASSLAB, is a housing project to regulate nature, to create a shelter, where we protect ourselves from the weather. The home, as a concept, is formed through a watertight grid that allows the flow of human action, the unforeseen of life. It materializes without limiting. In the rigidity and pragmatism of design finds a place for the dynamics of the individual. The facades are planned to be prefabricated in reinforced concrete thus ensuring uniformity of appearance.

Read Further Save

Valley | MVRDV

Valley, designed by MVRDV, is a mixed-use complex combining offices, shops, catering, cultural facilities, and apartments in one building. Designed for developer Edge, Valley is an attempt to bring a green and human dimension back to the inhospitable office environment of Amsterdam Zuidas. It is a building with multiple faces; on the outer edges of the building is a shell of smooth mirrored glass, which fits the context of the business district. The design and construction of Valley is utterly bespoke, requiring the sustained commitment of hundreds of designers, engineers, builders, consultants, and of course the client.

Read Further Save

The Brown Envelope | Alok Kothari Architects

The Brown Envelope, designed by Alok Kothari Architects, is refurbishment of a residence and completely rework the building elevation without disturbing the functionality of the spaces on the 1st floor. Working around this brief, the composition of the ground floor was modified without disturbing the structural framework. The modified elevation is a deliberate juxtaposition of different materials at different levels. The entire landscape design has been planned in different shades of grey so as to accentuate the building façade. The colour palette of the exteriors i.e., brown & grey has been continued in the interiors as well.

Read Further Save

Labri | Nguyen Khai Architects & Associates

Labri, designed by Nguyen Khai Architects & Associates, is made of four blocks, covered by three layers: glass, vines, and concrete from the outside. Four blocks with different heights are put randomly and rotated at different angles based on the existence of some elements on-site. Pathways and accessible connections all through fixed ladders. The four caves which are made of glass are always full of natural sunlight and wind to comfort all the residents. Labri is a home for anyone who wants to find inner peace and recognize our origin as nature lovers.

Read Further Save

Monologue Art Museum | Wutopia Lab

Monologue Art Museum, designed by Wutopia Lab, is a multi-function space allowing different people to be in different spaces at the same time. The plan is complex and irregular, and the structural design is not conducive to earthquake resistance. However, when the museum is divided, except for the art gallery, the rectangular dance studio, the circular yoga studio and the oval theater are all symmetrical and regular with excellent seismic performance.

Read Further Save