Puro Homes | Mário Alves arquiteto

Puro Homes is a housing project designed by the architectural firm Mário Alves arquiteto. The project intends to take full advantage of the characteristics of the place, such as views and sun exposure. The proposed volume is composed of a slatted design to extend the interior space to the exterior and, simultaneously, personify the horizon line present in the place in the project design. Its raw materiality in concrete intends to emphasize its irreverent personality. The glass, in addition to the transparency that it intends to create in the spaces in its relationship with the outside, intends to give the solid horizontal elements of concrete the design of lightness.

Read Further Save

Semi Ipogea House | Dario Scanavacca architetto

Semi Ipogea House is a residence designed by the architectural firm Dario Scanavacca Architetto. The design theme is “Masiera,” typical local drywall reinterpreted to give life to the livable wall concept. The different levels on which the building has been built allow for the natural creation of green terraces of land in a system in which the coverage of each plane becomes the garden of the upper terrace. This is allowed by the position of three levels, shifted relative to one another, and allows the family to use open, livable spaces despite the strong inclination of the ground (45 °).

Read Further Save

Rihow office | Say Architects

Rihow office is a work plus exhibit space designed by the architectural firm Say Architects. The structure layout matches the site (ZhongHe Elevated Road and Pinghai Road), creating a stronger anchor feeling. The free-standing furniture within the space is all designed to be under view height, leaving a clean horizontal view. The team integrated the exhibition part with the showroom design, expressing the product character while keeping the space unified and clean.

Read Further Save

Avocado BNB | IDIEQ

Avocado BNB is a residence along with a BnB stay designed by the architectural and urban design firm IDIEQ in Bhimtal, India. The prime idea of the house was “Design for Interaction’. Many people from the writer fraternity visit the client often with family and stay with him. They have intense discussions and various sessions together. This is a hideout for him to interact and work without disturbing the rest of his family. Although, when there are no guests, he should be able to host other guests through BnB.

Read Further Save

IDIEQ

“IDIEQ stands for ‘International Design Imagineering and Environmental Quorum.’ IDIEQ is a team of architects and urbanists, a start-up from Uttarakhand in India, working for private, government, and corporate clients in India and the world over. IDIEQ upholds the latest standards of sustainability and bioclimatic architecture and guides clients through the entire building process, from renewables and water management, right down to beautiful light fittings and furniture.

Read Further Save

House of Stones | TETRO Arquitetura

House of Stones is a residence designed by the architectural firm TETRO Arquitetura. The house is inserted as a horizontal element, loose on the land. It unfolds to occupy the space between the trees, embrace the big rocks and go towards the view. Its implementation takes place on two levels, the upper level being private spaces and the lower level being leisure spaces.

Read Further Save

Weekly Highlights 2022 #35

Archidiaries is excited to share the ‘Project of the Week’ – The Brick Wrap by architecture firm UA Lab. Along with this, the weekly highlight contains a few of the best projects, published throughout the week. These selected projects represent the best content curated and shared by the team at ArchiDiaries.

Read Further Save

Fairyland Guorui | UNStudio

Fairyland Guorui is a housing project designed by the architectural firm UNStudio. The design approach for the villa development is the combination of individuality and distinct community quality. As a result, a mix of consistency and singular identity defines the scheme. Like sculptures, the individual villas line the combination of orderly pathways and free-form structures oriented toward different views of the surrounding natural landscape.

Read Further Save

Vanke New City Center Sales Gallery | SPARK

“Vanke New City Center Sales Gallery is a commercial space designed by the architectural firm SPARK. Conceived as an abstracted reflection of railway track geometry, the structure is shaped by functional and conceptual considerations that importantly take advantage of the building’s location next to the busy railway station. The sales gallery is a testament to Vanke’s constant strive to redefine the levels of quality and experience afforded to the visitor, which is redolent of the characteristics of the new mixed-use city quarter designed by Spark, which is currently under construction.

Read Further Save

The Brick Wrap | UA Lab

“The Brick Wrap is an office designed by the architectural firm UA Lab. Conceptually, the project intended to create layers of spaces enveloping the main built- mass. These layers are envisioned as buffers to create climatically comfortable inner spaces. We have designed a grand Entrance with free-standing walls. A double-height volume open to the sky is created at the entrance. The double-height volume contrasts with single-height internal spaces. This creates an interesting spatial disparity within the space at the entrance level.

Read Further Save

Tropical Shed | Laurent Troost Architectures

“Tropical Shed is an office building designed by the architectural firm Laurent Troost Architectures. This project of an archeology office and a leisure area is a reinterpretation of the industrial typology to create a manifesto of the necessary rapprochement between Urban and Nature, especially within the capital of the Amazon. The reinterpretation of the industrial typology was achieved by a sequence of three-dimensional porticos. It is made of smooth rebars, serving as guides for the growth of several species of vines that, when growing rapidly, define a double-height space, a “shed,” and, at the same time, shade the leisure area and the office, creating a tropical, airy and refreshing microclimate.

Read Further Save

Country House | Dario Scanavacca architetto

“Country House is a residence designed by the architectural firm Dario Scanavacca architetto. The new residential building, with its distinctly modern character, fits into the agricultural landscape among the hills not far from the historic center of Bassano del Grappa, a municipality in the foothills of the Veneto region. The building consists of two single-pitched volumes and a swimming pool arranged in a U-shape to create a private courtyard raised above ground level from which to enjoy the view of the surrounding landscape.

Read Further Save

Dario Scanavacca architetto

“Dario Scanavacca Architetto is an architecture firm based in Bassano del Grappa, Italy, founded by architect Dario Scanavacca in 2003. Over the years, the firm has been involved in architectural work ranging from the restoration of monumental assets to the design of residential and industrial buildings to interior design. Currently, the firm is engaged in designs in the hotel, tourism, residential, and office sectors.

Read Further Save

ArtHUT Gallery | ARPA Design

ArtHUT Gallery is an exhibition space designed by the architectural firm ARPA Design. The artist aspired for an inclusive space in which all enthusiasts of the various art forms could gather and share their interests. While the intervention isn’t strictly of the ‘built kind,’ it was a necessary approach to create a seamless space that all could appreciate. To keep the intervention and the budget to the minimum, the approach was to find the necessary building materials in and around the site and only refurbish relevant parts of the existing structure.

Read Further Save

Jacques Chirac School | Saad El Kabbaj + Driss Kettani + Mohamed Amine Siana

Jacques Chirac School is an institutional project designed by the architectural firm Saad El Kabbaj – Driss Kettani – Mohamed Amine Siana. The architecture tries to be refined, dynamic, sober, and expressive simultaneously and tries to fit in the best way with the architectural identity of Rabat by highlighting horizontal and strong lines and sober and pure white volumes. Large slits enhance these volumes. Their skin is made vibrant by vertical (and acoustic) sunshades. They are encamped on the ground by rough stone walls, characteristic of Rabat’s modernist schools.

Read Further Save

Littlenap Hotel | Say Architects

“Littlenap Hotel is a renovation project designed by the architectural firm Say Architects. The existing building has two three-story buildings adjacent to one another and an individual room on the side. We decided to separate the individual room from the normal hostel program-wise and become a flexible space with possibilities. Meanwhile, we connect the two three-story buildings on the ground floor and thus creating public open space. Together with the separated room, they bring littlenap unique flexibility.

Read Further Save

Siriuba HOUSE | Dall’Ovo Magalhães Arquitetura

“Siriuba House is a residence renovated by the architectural firm Dall’ovo Magalhães Arquitetura. The idea was to develop a project that integrated the interior with the beautiful landscape of the surroundings, combining warmth and elegance with practicality, taking advantage of natural lighting. The house is elevated in relation to the natural profile of the land, giving lightness to the set on the beachfront while providing a moisture-free construction, a recurring problem on the island.

Read Further Save

Ice Cream Shop Ještě Jednu | Holky rády architekturu

“Ice Cream Shop Ještě Jednu is a café designed by the architectural firm Holky rády architekturu. The space is made of vaults and is relatively small. This was the main challenge in fitting all the kitchen necessities in. The task was to create an ice cream shop with a kitchen background, ice cream bar, freezer, and coffee corner. The ice cream bar, with its shape and texture, also refers to Roman history and becomes the fundamental object of the space.

Read Further Save

Holky rády architekturu

“HRA or Holky Rády Architekturu (in English, Girls who like architecture) is an architectural studio founded by architects Barbora Kudelová and Kristýna Sirová, colleagues at the university of architecture, in the year 2020.

Read Further Save

[EMB] | mome.estudio

EMB is a residence designed by the architectural firm mome.estudio. An open space where all the elements that compose the living space were to be introduced, including the option of two bedrooms and a work area. The house’s entire program is resolved by using only two architectural elements. First, an equipped strip is inserted along the space, serving as storage and separating the bedroom from the living room on one side while turning it into a flexible work area at the end. It leads to a fluid common area where the kitchen – dining – living room follow naturally after the other.

Read Further Save

Motera Park | I-CON Architects and Planners + Living Roots Environmental Design Studio

Motera Park is designed by the architectural firm I-CON Architects and Planners. Located at the crucial junction of two major traffic arteries in the area, the park acts as a ‘pause point’ for community life to flourish. It is a neighborhood park that serves as the green lung of the vicinity and is genuinely public. At the end of the daily nine to five grind, every single one of us needs a time-out, a breather.  Urban Parks do just that to the hustling city life and the ever-growing built jungle – giving it a ‘Break.’

Read Further Save

Ganko Sushi | JG PHOENIX

Ganko Sushi is a restaurant designed by the architectural firm JG Phoenix. The spatial design of this project is based on the understanding of Japanese food culture and the brand’s concepts. Ukiyo-e art is applied to a wall in this restaurant, through which the elements of Japanese koi fish are subtly fused into the space. The space is dominated by dark tones, and features a sense of depth. Large areas of marks left by concrete formwork are exposed, endowing the space with natural textures. The carved-out opening on the ceiling simulates daylight, indicating a poetic scene — “A small cave on a cliff reveals faint light”.

Read Further Save

Weekly Highlights 2022 #34

Archidiaries is excited to share the ‘Project of the Week’ – Cafeteria Barreiros Association by Dall’ovo Magalhães Arquitetura. Along with this, the weekly highlight contains a few of the best projects, published throughout the week. These selected projects represent the best content curated and shared by the team at ArchiDiaries.

Read Further Save