AOM House | Office Architect9kampanad., Ltd.

Save

Information

  • Project Name: AOM House
  • Completion year: 2021
  • Gross Built up Area: 345sq.m.
  • Project Location: Bangkok, Thailand
  • Country: Thailand
  • Lead Architects/Designer: Mr.Chalermpon Sombutyanuchit, Mr.Nuttapoag Winyarat, Miss Worravadee Suparatchseranee
  • Design Team: Office Architect9kampanad., Ltd.
  • Clients: Miss Pimchat Sirisabphya
  • Engineering: Mr.Kasipon Butrphechr
  • MEP Consultants: Mr.Kitti Phongbunta
  • Photo Credits: TOMORAD
More Info Less Info

Excerpt: AOM HOUSE, designed by Office Architect9kampanad., Ltd., the project updates a 345 square metre compact house, located in the space-efficient scale at the heart of Bangkok, the capital city of Thailand.

Project Description

(“Text as submitted by the Architect”)

AOM HOUSE, the project updates a 345 square metre compact house, located in the space-efficient scale at the heart of Bangkok, the capital city of Thailand. The architectural team must consider the following challenging factors.

The renovation required to incorporate the traditional style and layout of the original family home with the new modernist structure. In additions, the owners had fond memories of the greenery surrounded with three huge standing mango trees. Therefore, the new structure would build around the existing trees on the sites.

The principle of design to this new compact house project is to make the most of the original context.

The original greenery and trees were used as a connected point related a fusion between the interior and the shady peaceful exterior nature. The ground floor designs with an open plan living area inspired to make the most of a small space and celebrates with the high ceiling common area opening onto the second-floor space. Despite the tight space, the atmosphere feels open and rich with the natural light throughout the day including the main stair. The second floor consists of functions like gym and working space, a prayer room and a master bedroom. The greenery outside can be seen from any area no matter where you stand enhancing the relaxed vibes to the house. Moreover, the master bedroom deviates the high ceiling with its sloped roof providing more natural light and ventilation. The existing house which consists of the owner’s parent bedroom, the gallery of personal’s collection, and the music room is accessible from both floors with minimum intervention to the original structure.

The overall project aims the maximum use of its original context to generate the life-balance in the big city through the architectural design. It is hoped that this compact house project has brought each generation and enjoyed a happy life together.

Drawings

[Best_Wordpress_Gallery id=”6098″ gal_title=”Aom House | Office Architect9kampanad.,LTD(Drawings)”]

Images

[Best_Wordpress_Gallery id=”6099″ gal_title=”Aom House | Office Architect9kampanad.,LTD(Images)”]

Leave a Reply