Artist Victor Perez-Porro Studio | Anna & Eugeni Bach

Save

Information

  • Project Name: Artist Victor Perez-Porro Studio
  • Completion year: 2016
  • Gross Built up Area: 110 sqm
  • Project Location: Barcelona, Spain
  • Country: Spain
  • Collaborators: Albert Cabrer, Carla Fernandes, architects
  • Photo Credits: Eugeni Bach
More Info Less Info

Excerpt: Artist Victor Perez-Porro Studio is an architectural project designed by Anna & Eugeni Bach in Spain. Next to the façade, a glass wall finds its place among two different orientations of the space: on one hand, the perimeter created by the existing walls, and on the other hand, the tilted structure that follows a different orientation.

Project Description

(“Text as submitted by architect”)

Two light wooden elements organize the required program for a painter´s studio into a larger open space.




Next to the façade, a glass wall finds its place among two different orientations of the space: on one hand, the perimeter created by the existing walls, and on the other hand, the tilted structure that follows a different orientation. The result is a zig-zag wall that generates two small spaces between the glass and the windows, offering a new “place” to be present that also serves as a natural thermal regulator.

On the other side a light wooden structure is placed parallel to the opposite wall, generating a space that hosts the kitchen, the sink, the toilet and the entrance. This wooden structure is used as well as a storage and as a support for paintbrushes, tests, papers and other items that are useful during work sessions.

Drawings
[Best_Wordpress_Gallery id=”4228″ gal_title=”Perez-Porro Studio | Anna & Eugiene Bach (Drawings)”]

Images
[Best_Wordpress_Gallery id=”4229″ gal_title=”Perez-Porro Studio | Anna & Eugiene Bach (Images)”]

Leave a Reply