C11 House | Anna Solaz Arquitectes

Save
C11 House | Anna Solaz Arquitectes

Information

  • Completion year: 2018
  • Gross Built up Area: 245 Sqm
  • Project Location: Bugarra
  • Country: Spain
  • Lead Architects/Designer: Anna Solaz
  • Collaborators: César Sánchez ( Architect)
  • Photo Credits: Milena Villalba
More Info Less Info

Excerpt: C11 House, designed by the architectural firm Anna Solaz Arquitectes, is a rehabilitation of a residence in Spain. The project arises with this fundamental idea to recover life around the patio and give back a clear environment and its former landscape. This traditional patio house had been modified through the years and each generation had been adding fragments to this former house. This house tells us about the people who live there.

Project Description

(“Text as submitted by the Architects”)

C11 HOUSE is the rehabilitation of a family house located in a small village called Bugarra, Spain. The project arises with this fundamental idea: to recover life around the patio and give back a clear environment and its former landscape.

C11 House | Anna Solaz Arquitectes
Plan of the House

C11 House | Anna Solaz Arquitectes

C11 House | Anna Solaz Arquitectes

This traditional patio house had been modified through the years and each generation had been adding fragments to this former house. As a result the Mediterranean patio house couldn’t be recognized anymore. The previous succession of enclosed rooms becomes a fluid and changing space, thus allowing cross ventilation and bringing light to the core of the house. The rest of the space is organized by light. All of the house’s rooms are moved to the first and second floor so that the ground floor can be entirely occupied by the family business. The connection with the exterior is emphasized by a series of openings on the walls that frame the views towards the surrounding landscape.

C11 House | Anna Solaz Arquitectes

C11 House | Anna Solaz Arquitectes
Section of the House

This house tells us about the people who live there. On the first floor, the stair is welcoming a common space that articulates the hierarchy of the house. Here two different environments appear. On the left side the sons can find their place, and on the other side the adults have their own spaces. The open plan is now organized with sliding doors, which bring these spaces together, becoming a continuous space and allowing each inhabitant to occupy his place and adapt his surroundings to his own way of life. The rooms are emptied and the perimeter is built with ‘thick walls’ that configure actual usable space. These walls are carved out to place built-in furniture and other nooks, so that it concentrates the services and storage and frees the rest of the space.

C11 House | Anna Solaz Arquitectes

C11 House | Anna Solaz Arquitectes

Leave a Reply