Inclusive Capital Partners | jones | haydu + Evans Design Studio

Save
Inclusive Capital Partners | jones | haydu +  Evans Design Studio

Information

  • Project Name: Inclusive Capital Partners
  • Practice: Jones | Haydu
  • Products: Decoustics Rondolo Wood Planks , Flos , Chambers Art & Design , Andreu World , steelcase , DWR and Rove Concepts , Woodtech
  • Project Location: San Francisco
  • Country: USA
  • Lead Architects/Designer: Hulett Jones, Amber Evans (EDS), Paul Haydu, Kate Sistek-Biggers
  • Structural Consultants: ZFA Structural Engineers
  • MEP Consultants: Simpson Sheet Metal (Design/Build)
  • Contractors: Wright Contracting
  • Photo Credits: Matthew Millman
  • Others: Plumbing: Westside Mechanical, Inc., Electrical: Northern Electric Inc., Lighting: JSN + ALD, Sustainability Consultant: Monterey Energy Group
More Info Less Info

Excerpt: Inclusive Capital Partners by jones | haydu and Evans Design Studio is an office interior project featuring a minimal intervention that amplifies the contrast between the old and the new. The open interiors feature an exposed bow-truss timber structure and columns, eight large skylights, and ample natural light. The design celebrates the history of the existing building—structure and finishes were touched as little as possible.

Project Description

Inclusive Capital Partners | jones | haydu + Evans Design Studio
© Matthew Millman

[Text as submitted by architect] Inclusive Capital Partners, an environmentally focused investment firm, wished to have an office that reflected their ethos. Located in a historic, former warehouse building that was built in 1919 at the North end of the Presidio, the intervention is consciously minimal, amplifying the contrast between the old and the new. The open interiors feature an exposed bow-truss timber structure and columns, eight large skylights, and ample natural light.

Inclusive Capital Partners | jones | haydu + Evans Design Studio
© Matthew Millman
Inclusive Capital Partners | jones | haydu + Evans Design Studio
© Matthew Millman
Inclusive Capital Partners | jones | haydu + Evans Design Studio
© Matthew Millman

Private offices ring the perimeter of the 100-foot-long central spine with floor-to-ceiling glass fronts and wood detailing, carefully sized to express the existing columns of the space. Utilizing these existing tree-like structures and the skylights scattered in the central space, the design creates an open office area that feels like a clearing in a forest. The focal point as you enter is a 15-foot-tall, faceted and weathered steel sculpture, evocative of a split redwood. The sculpture, which reaches up to a skylight, provides visual privacy for the open office beyond while serving as a unifying element of the space and a nod to the company’s identity.

Inclusive Capital Partners | jones | haydu + Evans Design Studio
© Matthew Millman
Inclusive Capital Partners | jones | haydu + Evans Design Studio
© Matthew Millman
Inclusive Capital Partners | jones | haydu + Evans Design Studio
© Matthew Millman

The design celebrates the history of the existing building—structure and finishes were touched as little as possible. No carpeting was used, only a few area rugs top the existing oak floors. Rather than filling the space, new volumes for private offices and conference spaces are held short of the ceiling/roof, having their own self-supported enclosures. 

Inclusive Capital Partners | jones | haydu + Evans Design Studio
© Matthew Millman
Inclusive Capital Partners | jones | haydu + Evans Design Studio
© Matthew Millman

Aesthetically, the goal of the design was to compliment the history, but not mimic. As such, there is a clear delineation between the rough existing wood, and the highly tailored new surfaces and interventions. Programmatically, the 12,167-square-foot houses two conference rooms, twelve offices, an open office area with workstations, board room, meditation/wellness room, kitchen/break room, and an office support room. 

Leave a Reply