JINS NAMBA PARKS | KOMPAS

Save

Information

  • Project Name: JINS NAMBA PARKS
  • Completion year: 2020
  • Gross Built up Area: 220 sqm
  • Project Location: Osaka, Japan
  • Country: Japan
  • Lead Architects/Designer: Mai Komuro
  • Clients: JINS Inc.
  • Landscape Consultants: Ryokuensya Inc., Azu Kimura
  • Photo Credits: Daichi Ano
  • Others: Construction: SPACE Inc.
More Info Less Info

Excerpt: This store interior design project for well-known eyewear brand JINS is located in the Namba Parks shopping mall, Osaka. The mall itself is famous for its organic shape which is filled with gorgeous greenery. We intended to create an interesting landscape scene of people and goods in the shopping mall environment where customers can enjoy abundant experiences within a “Garden of Eyewear” which is about more than just shopping.

Project Description

(“Text as submitted by architect”)

This store interior design project for well-known eyewear brand JINS is located in the Namba Parks shopping mall, Osaka. The mall itself is famous for its organic shape which is filled with gorgeous greenery. To stand out from all other stores under the JINS brand, our approach was to explore the design specific to the context focusing on three key aspects: 1. Namba Parks as the project site, 2. JINS as an innovative eyewear brand and 3. Eyewear as a mono-sized small product.

To welcome and circulate a smooth flow of people from the wide entrance, we proposed to distribute round-shaped display furniture around the space instead of using the typical rectangular display module used in other JINS stores, which also wrap existing columns around. The round-shaped furniture frees up the perimeter enabling it to have increased display capacity while at the same time providing wider circulation spaces. This creates an open and generous retail space suitable for this park-like shopping mall.

In the design of the displays, we explored alternative three-dimensional display forms which created a more comfortable relationship between goods and customers. The displays were also required to present many small pieces of eyewear which would stand out individually as well as grouped in series. To achieve this we stepped the circular displays like layers of a pinecone with curved indents carved into each layer sized to fit each eyewear piece. This form of display highlights each eyewear pieces’ design both in plan and elevation without overlap with another piece. This form together with a mirror above can display 16 pairs of glasses as one group according to JINS’ standard unit, but also provides a flexible display capable of multiple arrangements.

Collaborating with wood fabricators who use digital technology, various species of solid hardwood from the Hida region were precisely shaped into smoothly curved steps using a CNC (computer numerical control) machine. These were then carefully stacked into various sizes of mountain-like form. The substantial massiveness of each piece combined with the uneven colour and texture of the diverse hardwood species adds lively charm and natural appearance to each display piece.

Scattered pieces of furniture of various sizes with central planting at their peak display the colourful eyewear resembling rocky mountains or plant bulbs. These allow customers to pleasantly circulate around them browsing each eyewear piece. We intended to create an interesting landscape scene of people and goods in the shopping mall environment where customers can enjoy abundant experiences within a “Garden of Eyewear” which is about more than just shopping.

Images

[Best_Wordpress_Gallery id=”5786″ gal_title=”JINS-NAMBA-PARKS | KOMPAS”]

Leave a Reply