Sujetex Headquarter | Studio ii

Save

Information

  • Project Name: Sujetex Headquarter
  • Completion year: 2019
  • Gross Built up Area: 1700sq.ft.
  • Project Location: Surat, India
  • Country: India
  • Lead Architects/Designer: Mitul Desai, Priyank Parmar
  • Design Team: Mitul Desai, Priyank Parmar
  • Clients: MayankVakharia
  • Structural Consultants: S & V ENGINEERS
  • Landscape Consultants: Mitul Desai
  • Contractors: Hitesh Parmar
  • Photo Credits: Mitul Desai
More Info Less Info

Project Description

(Text as submitted by the Architects | Updated on 11, December, 2020)

Designed for a young and enterprising industrialist, the building reflects the aspirations and becomes part of the identity. Set in an industrial set-up, the building hopes to provide a quiet and restful atmosphere to administrative staff of the company where one can peacefully work while being right next to the shop floors, boilers and machinery.

Placement of the building and openings were prompted by the existing trees on site – anchoring the internal spaces to the surrounding green. Central double height court further brings greenery inside the building. Natural light, greens and silence then become elements that construct the interior atmosphere. Exposed brick box shields the interiors from settling fly-ash, dust and noise while still becoming indispensable surface for the intimate interiors.

In a city where large population is involved with textile manufacturing and processing, we hope to provide a typological solution where harshness of industrial processes can be negotiated with right interventions to provide comfortable and humane work environment.

 

Images

[Best_Wordpress_Gallery id=”661″ gal_title=”Sujetex Headquarter | Studio ii”]

Leave a Reply