Worli Residence | We Design Studio

Save
Worli Residence | We Design Studio

Information

  • Project Name: Worli Residence
  • Completion year: 2019
  • Gross Built up Area: 2700 sqft
  • Project Location: NA
  • Country: India
  • Lead Architects/Designer: Nupur Shah & Saahil Parikh
  • Design Team: Devyani Negi
  • Photo Credits: Studio Kunal Bhatia
More Info Less Info

Excerpt: Worli Residence, designed by the architectural firm We Design Studio, celebrates the Danish concept of hygge, the art of creating intimacy. It is not necessarily an aesthetic but at its core is a celebration of simplicity, warmth, contentment and well-being. In its essence, this apartment is a restrained interpretation of luxury. The clean, bold planes that form the various spaces in the apartment make it feel contemporary and timeless.

Project Description

(“Text as submitted by the Architects”)

The studio believes that there lies an inherent sensuality in designing and building with restraint, order and control. We believe in exploring the underlying value of spatial principles in each of our projects; space is the protagonist. With an abiding interest in austerity and simplicity, the studio focuses its research on the fundamental problems of space, proportion, light and materials.

This project celebrates the Danish concept of ‘hygge’, the art of creating intimacy. It is not necessarily an aesthetic but at its core is a celebration of simplicity, warmth, contentment and well-being. In its essence, this apartment is a restrained interpretation of luxury.

Worli Residence | We Design Studio

Worli Residence | We Design Studio

Worli Residence | We Design Studio

An expansive living-dining space anchors the kitchen and utilities on one side to the three bedrooms on the other. Pale grey limestone and recycled old Burma teak make for a rich colour palette, which is further accentuated by a soft lighting scheme. The guestroom features moveable walls, allowing flexibility in function. The fluted glass infill used for all the doors of the apartment, allow natural light to seep into its depths. . The clean, bold planes that form the various spaces in the apartment make it feel contemporary and timeless.

Worli Residence | We Design Studio

Worli Residence | We Design Studio

Leave a Reply