Quinta Everest | Deruiz Arquitectos

SAVE Quinta Everest | Deruiz Arquitectos

Project Name: Quinta Everest

Practice: Deruiz Arquitectos

Products: Cemex, Tekno Step, Fortacero, Firenze, AutoDesk, Sketchup, Photoshop, Lumion, Laminas Progreso

Firm Location: Nuevo León, Mexico

Completion year: 2019

Gross Built up Area: 840 m2

Project Location: Nuevo León, Mexico

Lead Architects: Eduardo I. Ruiz, Ivonne de Ruiz

Design Team: Eduardo I. Ruiz, Ivonne de Ruiz

Clients: Sergio Leal

Engineering: rc proyectos

Structural Consultants: Desarrollos GRHAD / Missael Hernández, Luis Paredes

Landscape Consultants: G+H Arquitectura / Gabriela Hernández

Contractors: Desarrollos GRHAD / Missael Hernández, Luis Paredes

Project Manager: Eduardo I. Ruiz

Interior + Furniture: Ivonne de Ruiz

Photo Credits: The Raws / Francisco Álvarez

More Specs

Excerpt: Quinta Everest is an architectural project designed by Deruiz Arquitectos in Mexico. The intention of the design was to generate an environment meant for social and family experience in a pleasant open area where recreational activities can be performed and enjoyed whenever any event takes place within.

Project Description

(“Text as submitted by architect”)

The project relays on the transition of volumes to create a sense of mystery and discovery regardless of its open areas, all this to achieve a greater dynamic interaction between the different stages of the project and the user interaction with them.

The intention of the design was to generate an environment meant for social and family experience in a pleasant open area where recreational activities can be performed and enjoyed whenever any event takes place within.

The project looked for the reuse of anything that may be rescue from the previous warehouse situated in the same plot. Things such as structure and foundations that suited for the positioning of the main platform where the pavilion stands. Electrical and plumbing installations which indicated how deep into the plot could the service volumes be situated. And the landscape with its big trees that turned part for detailing focus areas. Altogether, dictated on the placement, accessibility and distribution of all other volumes and elements.

Drawings

Images

Read More: Architecture | Pavilion | Temperate Architecture | Deruiz Arquitectos | Mexico | Mexican Architecture

More Projects by: Deruiz Arquitectos

Other links