Satispay | Balance Architettura

SAVE Satispay | Balance Architettura

Project Name: Satispay

Practice: Balance Architettura

Products: Dott.Gallina, Herman Miller, Human Scale, Fagerhult, Vespa, Legno, Sklum, Vgroupsrl, Verde Officina

Firm Location: Torino

Completion year: 2020

Gross Built up Area: 2500 sqm

Project Location: Milan

Design Team: Alberto Lessan, Jacopo Bracco, Davide Minervini. Thomas Pepino, Emanuele Sciuva, Egle Tavolaro, Germana Ravazzolo

Engineering: DQuadro Engineering

Landscape Consultants: VerdeOfficina

Others: Construction: Ferreri Costruzioni S.r.l., Edjlelettrjca, Constructor: GC General Contractor

Photo Credits: Beppe Giardino

More Specs

Excerpt: Satispay is an office interior project designed by the architectural firm Balance Architettura. 2500 square meters of office space, originally designed to accommodate 80 employees but can expand to 200 in a short period. The innovation concerns the layout of spaces, management of paths and social-oriented approach. The offices have been planned already with post-COVID principles.

Project Description

(“Text as submitted by the Architects”)

2500 square meters of office space, originally designed to accommodate 80 employees but can expand to 200 in a short period. The innovation concerns the layout of spaces, management of paths and social-oriented approach. The offices have been planned already with post-COVID principles.

The complete urban block is very articulated with courtyards and different separated working areas that are connected one to another with specific paths. Moreover, Offices tend to bring residential features inside the working environment since we think this principle as the new way of designing and thinking offices.

Furniture is custom-designed specifically for this project, with warm birch wood as the primary material of the setting that connects the entire project. A specific landscape project has been designed for interiors and exteriors. The global environment is rich in greenery and vegetable plants, which significantly increase the quality of life for those who live in those spaces.

Satispay new offices are in the neighbourhood of Isola, in Milan, located almost at the same distance between Centrale Railway station and Porta Garibaldi Railway station. The area is an urban block with three buildings divided by two courtyards.

On the -1 level, there is also an underneath basement, which is 1000 sqm and used as a shared space. Functions inside the buildings are positioned most efficiently. Hence, people who work in the same team are related and fastly connected.

In the interiors, place the different areas: the Marketing team, the IT Developers Team, the Legal Team, the Admin Team, the HR Team, the Business Development Team, and the Account Management Team. They meet in the wide courtyard and the Social Area at the ground level.

The Lobby/Entrance is common for all people working in the building. It is a place where everybody passes to reach their position. We wanted to have this centrality, being a very articulated complex. It can be said that all the conformation is designed towards obtaining a “village”, the CASA SATISPAY.

A social area is a special place where everybody meets during breaks. It has been planned with maximum flexibility to become a place for general meetings and updates. In the marketing section, you can find the “phone boots”. They are any other phone cabins where people can stand and talk without disturbing colleagues.

Drawings

Images

Read More: Interior Design | Office Interior Design | Temperate Climate | Balance Architettura | Milan | Italy
Other links