Olivos | TATŪ Arquitectura

Projects |
Olivos | TATŪ Arquitectura

Olivos is a residence designed by the architectural firm TATŪ Arquitectura. We decided to add some adjustments to the client’s premises that would enhance spatial sequences capable of stimulating the uses. By manipulating the flexibility of interior expansion-segmentation without difficulties, we moved away from the result of a too geometrical functional schematism. The first incorporated the exterior – interior transition through the contained space by projecting the volumes of the second level, generating two eaves of reception and an extension of the interior space.

SAVE

One Green Mile | MVRDV + studioPOD

Projects |
One Green Mile | MVRDV + studioPOD

One Green Mile is an urban space designed by the architectural firm MVRDV collaborating with the urban design firm studioPOD. StudioPOD initially solved the traffic and street profiles and helped to define the program and identify the target groups. Expanding upon this, MVRDV designed sinuous blue stripes to create a cohesive visual identity across all elements of the space, creating a concept for One Green Mile that offers a delightful and holistic urban spatial experience. A hilly paved landscape transforms the 2-dimensional visual features into a 3D spatial experience, accommodating various programs and providing a dynamic physical attraction.

SAVE

studioPOD

Practice |
studioPOD

studioPOD is an urban design studio based in Mumbai. The firm’s highly collaborative approach allows them to work seamlessly with private- and public- sector clients such as local municipal corporations, development authorities, and other government agencies. The projects are of varying scales, including strategic and regional plans, transportation and campus plans, landscape urbanism, placemaking, and streetscapes.

SAVE

Weekly Highlights 2022 #32

Project of the Week – Locaāhands | Isso Architects

Compilations |
Weekly Highlights 2022 #32

Archidiaries is excited to share the “Project of the Week”. Along with this, the weekly highlight contains a few of the best projects, published throughout the week. These selected projects represent the best content curated and shared by the team at ArchiDiaries.

SAVE

The Hunkered House | LIJO.RENY.architects

Projects |
The Hunkered House | LIJO.RENY.architects

The Hunkered House is a residence designed by the architectural firm LIJO.RENY.architects. What looks like a single-storey building from the outside is a strategically designed house with multiple levels that hunkers down gently into the slope to protect it from all kinds of pollution generated by the heavy traffic on the road. A large landscaped courtyard inside the house and four smaller peripheral pockets are primary ventilation sources. The Hunkered House reflects the unassuming lifestyle of the homeowners, be it the form of the building, the choice of materials, interior décor, and accessories.

SAVE

FTMO Office | YUAR

Projects |
FTMO Office | YUAR

FTMO Office is a corporate space designed by the architectural firm YUAR. From a design point of view, the architectural brief aimed at a more serious and representative place, which would reflect the company’s professional approach and technical prowess. Height-adjustable desks with four monitor arms were necessary to optimize the work process and ensure comfort for each employee. The new office combined quietness, efficiency, and fun, emphasizing strengthening the community atmosphere.

SAVE

YUAR

Practice |
YUAR

YUAR Architects is a corporate architectural firm based in Prague founded by architect Lukáš Janáč. He and his team are today one of the most successful developers of office interiors in the Czech Republic. YUAR architects specialize in the realization of office interiors and corporate architecture.

SAVE

Tsingpu Yangzhou Retreat | Neri & Hu Design and Research office

Projects |
Tsingpu Yangzhou Retreat | Neri & Hu Design and Research office

Tsingpu Yangzhou Retreat is an adaptive reuse hospitality project designed by the architectural firm Neri & Hu. The design brief called for the adaptive reuse of several old buildings by giving them new functions while adding new buildings to accommodate the hotel’s capacity needs. Neri&Hu’s strategy to unify these scattered elements was to overlay a grid of walls and paths onto the site to tie the entire project together, resulting in multiple courtyard enclosures. The inspiration for the design originates from the courtyard house typology of Chinese vernacular architecture.

SAVE

3 Elements House | Agustin Lozada

Projects |
3 Elements House | Agustin Lozada

3 Elements House is a residence designed by the architectural firm Agustin Lozada. The architectural concept comes from searching simply, with a total absence of ornamentation and free detail resolution. It was decided to propose a vierendeel beam, with one end embedded in the mountain and the other cantilevered, resolving from this concept the structure, materiality, and the house envelope. The house’s materiality follows the concept of using noble raw materials, naked, expressing nature, and generating a respectful relationship with the environment.

SAVE

Agustin Lozada

Practice |
Agustin Lozada

Agustin Lozada is an architecture and engineering firm based in Cordoba. The firm has taken as a working premise the desire to provide a different service, seeking to be the best solution for the execution of architecture and engineering projects. It has committed to quality and process management to exceed goals and continuously search for excellence and integrity.

SAVE

Countryside House | Luciano Kruk Arquitectos

Projects |
Countryside House | Luciano Kruk Arquitectos

Countryside House is a residence designed by the architectural firm Luciano Kruk Arquitectos. The clients required a house where the space would be optimized to the last square meter, intending to build the minimum area as possible containing the requested spaces: two bedrooms, a study, and a social area. The firm’s strategy came from focusing on the main interest that came from the power that the Pampas plains have in the environment: the omnipresence of the horizon plane, the extension of the uninterrupted plains, all so infinite, and the immense sky dominating the visual space only enhanced by some few groups of trees.

SAVE

The Mill Project | Quirk Studio

Projects |
The Mill Project | Quirk Studio

The Mill Project is an office designed by the Interior Design firm Quirk Studio. The Mill Project is a dexterous design endeavor that has inverted the approach toward conceiving spaces in the realm of industrialization. Its devotion to the adapted design grammar has allowed the workplace to redefine stated opulence in a novel light! The project liberates itself from archaic design directives to bestow its end-users with a venue that honors their bona fide roots while weaving together a perceptive narrative that straddles the past, present, and future with empathy.

SAVE
Other links