Sixty-Nine | No Architects Studio

SAVE Sixty-Nine | No Architects Studio

Project Name: Sixty-Nine

Practice: No Architects Studio

Products: TON, M&T, NEXT DESIGN

Firm Location: Prague

Completion year: 2021

Gross Built up Area: 100 sqm

Project Location: Prague

Contractors: CZ interiéry, www.czinteriery.eu

Photo Credits: Studio Flusser

More Specs

Excerpt: Sixty-Nine is a residence designed by the architectural firm No Architects Studio. The architects incorporated two striking paintings into this design. At the same time, this design was incorporated into the two paintings. Number sixty-nine, represented in a painting by Vladimír Houdek, has a special meaning for the owners of this space.

Project Description

(“Text as submitted by the Architects”)

The number sixty-nine is more than a sexually coded reference, which was not the inspiration for designing this space. However, neither the number sixty-nine nor the colours used are random. The inspiration for the interior and its numeric theme were paintings.

One group of people accept contemporary art as mere home decoration. Another group of people – collectors – can value contemporary art. However, their homes are cluttered and turn into art depositaries. Finally, there is the third group of people who, although not necessarily collectors, have fine pieces of art in their homes that bring them joy and pleasure. The reconstruction of a maisonette in Žižkov was designed to give some fine art pieces a respectable living space.

Studio No Architects incorporated two striking paintings into this design. At the same time, this design was incorporated into the two paintings. Number sixty-nine, represented in a painting by Vladimír Houdek, has a special meaning for the owners of this space. This inspiration is evident in the furniture and specially designed heating covers. The unusually rough edges of the paintings are reflected in the kitchen cupboard doors. The paintings’ colours match the colours of the interior – from apparent connections to the discrete ones, such as the colour of the wall coating behind the bookshelves.

The shade behind the bookshelf was mixed with harmonizing with the object above the bookshelves – a second painting by Josef Bolf. The elegant melancholy of this piece is thematically referenced by the teardrop-shaped lights and the placement of this painting. It was visually connected to a large waterfall painting that can be seen on a block of flats through the living room window, designed by Patrik Hábl.

One cannot escape artists, but artists are not the main focus here. It is a simple living space for a family who understands art and wants to appreciate and enjoy it. Designing an interior where contemporary art is not just replaceable decoration goes hand in hand with solving many practical problems, such as kitchen or closet enlargement, covers of domestic technologies such as plumbing, office space creation, etc.

The flat has been completely reconstructed – the layout, sanitary hardware and covers have been changed, the heating modified, and an air conditioning unit has been added. A new set of stairs connects the floors, illuminated with some sacral lighting. The furniture is custom-made, from the bed to the cupboards and dining table.

Images

Read More: Interior Design | Residential Interior Design | Temperate Climate | No Architects Studio | Prague | Czech Republic

More Projects by: No Architects Studio

Other links