Posts Tagged as: Courtyard

Gymnasium A+ | Archimatika

Gymnasium A+ | Archimatika

Gymnasium А+ continues the complex of educational institutions at Residential Complex Comfort Town. The school’s building is made in achromatic colors contrasting with the bright surrounding apartment buildings.

SAVE

Vinod Residence | Murali Architects

Vinod Residence | Murali Architects

Vinod Residence has been positioned in a residential zone in Coimbatore, with a rustic yet futuristic parametric façade. Privacy being the most vital factor, the façade gets a rustic double skin.

SAVE

A home for the Guptas | Raghuveer Kathpalia

A home for the Guptas | Raghuveer Kathpalia

A home for the Guptas designed by Raghuveer Kathpalia is a home for a family of 7 people and it is located in Sanand, Gujarat. The home has been an inquiry into what it means to settle, one of the many ways in which one can do that.

SAVE

@BATUBATA | Studio Air Putih

@BATUBATA | Studio Air Putih

Located in a scattered and disorganized surroundings, the environmental context become the main concept of the BATUBATA designed by Studio Air Putih. The surrounding buildings are spread out in moderate size, thus, the office building is divided into several masses positioned around an innercourt in the middle of the site.

SAVE

Rock House – weekend villa | The Grid Architects

Rock House – weekend villa | The Grid Architects

Rock House – weekend villa, intimate weekend home situated near Ahmedabad is birthed from the desire to be one with nature. It has been shaped and worked by locals’ hands using local materials — especially Dhrangadhdra stone.

SAVE

Ottiqa House | Fabian Tan Architect

Ottiqa House | Fabian Tan Architect

Ottiqa House set in the hillside of the affluent area owned by a young couple, about to start a family. The brief was to accommodate a place that will provide a calm simple lifestyle. A design strategy on the idea of ‘extensions’ was devised, questioning its definition that morphed into an overall scheme of extending architecture through volume, voids, and openings.

SAVE

Am House | AmDesign Architects + Time Architects + CTA | Creative Architects

Am House | AmDesign Architects + Time Architects +  CTA | Creative Architects

Am House is a product of 3 young architects (now with 3 studios). The garden house is built on a 3,500 sq. m of land in Can Giuoc, Long An province. It takes 45 minutes driving from District 7, Ho Chi Minh city.

SAVE

Sala Samui Chaweng Beach Resort | Onion

Sala Samui Chaweng Beach Resort | Onion

Sala Chaweng is a 144-room hotel in Samui Island’s Chaweng Beach, one of the most beautiful beaches in the Gulf of Thailand. It has 2 phases, 52-room for the Beachfront and 82-room for the Roadside.

SAVE

House That Rains Light | LIJO.RENY.architects

House That Rains Light | LIJO.RENY.architects

The ‘House That Rains Light’designed by LIJO.RENY.architects re-imagines dappled shade under the trees, informal kids play nooks, gardens with flowers, birds and butterflies, all lost to rapid urbanization, while being confined to a tight plot within a typical residential layout.

SAVE

Flash Battery Headquarters | Studio Bocchi

Flash Battery Headquarters | Studio Bocchi

The new headquarters built by Studio Bocchi for Flash Battery in Sant’Ilario d’Enza, in the province of Reggio Emilia, in Northern Italy, support the young company in its rapid and lively growth.

SAVE

Vikarna Basement | Studio 4000

Vikarna Basement | Studio 4000

Project involved relocation of an architectural studio to the basement of an old residence at Ahmedabad, India.

SAVE

TUT House | webe design lab

TUT House | webe design lab

TUT – The house, in the heart of Tuticorin has a very deciduous character which can be felt as one moves from the rustic exteriors to sleek finished interiors. Courtyards, greenery and rustic finishes rule the design of this Tuticorin, Tamil Nadu home. Designed as a series of courts gradually moving inwards, this 6,800-square-feet home is a play in open and enclosed volumes. A copper facade at the entry reflects organic patterns and perforations; the structure seamlessly blends with the landscape around.

SAVE

Subscribe to our newsletter