Tea House | Pablo Luna Studio

SAVE Tea House | Pablo Luna Studio

Project Name: Tea House

Practice: Pablo Luna Studio

Firm Location: Bali

Completion year: 2021

Gross Built up Area: 196 sqm

Project Location: Bali

Lead Architects: Pablo Luna

Photo Credits: Valentina Gebrie

More Specs

Excerpt: Tea House is an installation designed by the architectural firm Pablo Luna Studio. Minutes away from Ubud, hidden among the rice fields and mountains of Bali, Tea House emerges as a space exclusively for tea ceremonies. The tea ceremony is an experience of union, love, and joy Between humans and nature. The space is wide, accessible, and open, enveloping an ecosystem and culture that radiates spirituality. For this reason, the oval structure invites us to experience a new intimacy based on the unity of everything surrounding us.

Project Description

(“Text as submitted by the Architects”)

Minutes away from Ubud, hidden among the rice fields and mountains of Bali, Tea House emerges as a space exclusively for tea ceremonies. The tea ceremony is an experience of union, love, and joy Between humans and nature. The space is wide, accessible, and open, enveloping an ecosystem and culture that radiates spirituality. For this reason, the oval structure invites us to experience a new intimacy based on the unity of everything surrounding us. Tea House rises twelve meters above the ground thanks to using fifteen centimeters in diameter bamboo pillars that emerge in the presence of rice fields.

The minimalism of the interior design is born out of respect for the beauty and sacredness of bamboo, with a floor constructed of bamboo splits and surrounded only by straight pillars. Optimizing the view invites the interior and exterior to function as a single entity.

The shape of the roof reflects the local landscape, alluding to the topographic relief of the surrounding mountains and using flattened bamboo tiles for its cladding. Tea House gives the sensation of being a mantle that covers and protects its users, as it exposes them to a different feeling, where tea functions as a catalyst for physical, deep, and personal emotions.

Images

Read More: Installations | Pavilion | bamboo | Tropical Climate | Pablo Luna Studio | Bali | Indonesia
Other links