Through and Through | Compartment S4

SAVE Through and Through | Compartment S4

Project Name: Through and Through

Practice: Compartment S4

Firm Location: Ahmedabad, India

Completion year: 2018

Gross Built up Area: 153 Sqm

Project Location: Ahmedabad, India

Lead Architects: Team Compartment S4

Clients: Red Bricks, Abellon Pvt. Ltd.

Structural Consultants: Rutvik Dave

Photo Credits: Palak Jhaveri

More Specs

Project Description

(Text submitted by the Architect | Updated on 21 November, 2020)

The Classroom at Redbricks Junior has been designed as a series of learning spaces with a distinct relationship to the outside. When the pivot doors open up, the outside spaces flow “through and through” the main learning sanctum, leaving no difference between what’s inside and what’s outside.

A brick wall houses all the services and a modular steel frame on the opposite end houses the storage and other learning equipment.

The design attempts to negotiate between the inside and outside space by playing with the porosity of the envelope. The activities of the classroom can spill over outside in a safe environment.

The flooring has bright colored IPS and stone inlays in different shapes. The square skylights on the top highlight the circular pattern in the center of the flooring.

Images

Read More: Architecture | Ahmedabad | built
Other links

Subscribe to our newsletter