Viettel Academy Educational Centre | VTN Architects

SAVE Viettel Academy Educational Centre | VTN Architects

Project Name: Viettel Academy Educational Centre

Practice: VTN Architects

Firm Location: Vietnam

Completion year: 2019

Gross Built up Area: 2651 sqm

Project Location: Thach That, HaNoi

Lead Architects: Vo Trong Nghia

Design Team: Ngo Thuy Duong, Do Minh Thai, Do Huu Tam

Clients: Viettel Corporation

Contractors: Delta Corp

Photo Credits: VTN Architects (Vo Trong Nghia Architects), Hiroyuki Oki

More Specs

Excerpt: Viettel Academy Educational Centre designed by architectural firm VTN Architects is aimed to create a quiet and peaceful space for the trainees to focus on their studies, away from the hustle and bustle of city life.

Project Description

(“Text as submitted by the Architects”)

Viettel Academy Educational Centre is located in a Training Centre Campus at Hoa Lac Hi-Tech Park, 30 km away from Hanoi. It has a cooling microclimate as it is surrounded by beautiful landscape, lakes and abundant green space. Moreover, the Educational Centre is very accessible from the residential zone and other facilities due to its central location within the campus. The project is aimed to create a quiet and peaceful space for the trainees to focus on their studies, away from the hustle and bustle of city life. In addition, it will provide short-term accommodation and training courses for the staff of Viettel Corporation, Vietnam’s largest mobile network operator.

The Educational Centre consists of 12 blocks, accommodating classrooms, meeting rooms, halls, and offices. The main blocks are 4 to 5 stories, whereas the rest are only 2 to 3 stories high. These blocks are surrounded by an overflow pool, which creates beautiful reflections of the buildings and surrounding landscape and helps regulate its microclimate.

The blocks are connected by multi-level circulation paths, such as corridors, ramps, and staircases. This offers many exciting views as well as various quiet areas for studying. Furthermore, due to Hanoi’s humid tropical climate, a lightweight concrete roof is designed to cover the majority of semi-outdoor spaces, which also function as a skywalk. Besides, the roof helps to reduce direct radiation from sunlight.

The first-floor garden system is arranged alternately among the blocks, creating a friendly atmosphere for trainees and bringing them closer to nature. In addition, roof gardens on different floors form a series of hanging gardens that provides students with a relaxing space for interaction during breaks.

Local bricks are used as the building finishes, creating an impressive red-brick facade for the whole project. The monolithic facade exudes a rustic and robust presence. The 300-400mm-thick facade is made of 2 layers of brick wall with a void in-between for insolation to reduce energy use. The brick facades become the backdrop of activities that are taking place around the blocks, creating a vivid memory for the participants during the training course. Furthermore, the combination of red bricks facade with green space will bring a harmonious atmosphere with nature.

Drawings

Images

Read More: Architecture | Institutional Architecture | Brick | Tropical Architecture | VTN Architects | Hanoi | Vietnam
Other links