Viettel Offsite Studio | VTN Architects

SAVE Viettel Offsite Studio | VTN Architects

Project Name: Viettel Offsite Studio

Practice: VTN Architects

Firm Location: Vietnam

Completion year: 2015

Gross Built up Area: 1,427 Sqm

Project Location: Thach That, Ha Noi, Viet Nam

Lead Architects: Vo Trong Nghia

Design Team: Marek Obtulovic, Nguyen Van Thu

Clients: Viettel Corporation

Project Manager: Nguyen Hoang Son, Doan Huu Chinh

Photo Credits: VTN Architects (Vo Trong Nghia Architects), Hiroyuki Oki

More Specs

Project Description

(Text as submitted by the Architect)

Locate on a light slope, besides a quiet lake and landscape abundant trees, Viettel Offsite Studio is inclusive 6 units; a welcoming reception, a dinning and four studios. It is located on the outskirts of Hanoi, around 30km and takes 40 minutes by car.

Viettel is a global telecommunication group in Vietnam with over 27,000 staffs (2015). They are present in many big cities in Vietnam such as Hanoi, HCMC, Da Nang, etc…to respect offline communication even a head IT Company. Viettel Offsite Studio’s facility for meeting is prepared for their leaders to have boot camping meeting to make discussion and decision located at the corner of Viettel Academy’s campus where provide education for their engineers. These studios also supply an offsite short-term working place for the leaders, after getting away from busy cities and miscellaneous.

There are six V-shaped wall blocks which freely arranged follow the lay of land and connected by an open corridor. These blocks from triangular surface spaces: two sides closed and the other side opens towards lake and trees. The wall create an open book shape that exhibits “open from inside to nature”. While the open side directly faces to surrounding environment allow people to both relax, be immersed in nature and concentrate.

The studios are opened to North direction where offers most beautiful greenery view to people. The V-shaped walls are design to be high to cut strong harsh sunlight from East and West with giving impressive exterior facade for the entrants. The roof garden will works as outside studio. The small holes on the wall will provide gentle lights and wind to the roof studio.

 

Images

Read More: VTN Architects
Other links