White Canvas | ACA Architects & Kirin Design & Living

SAVE White Canvas | ACA Architects & Kirin Design & Living

Project Name: White Canvas

Practice: ACA Architects | Kirin Design & Living

Products: TOA, COTTO, Autocad, 3ds max, Sketchup

Firm Location: Bangkok Thailand

Completion year: 2019

Gross Built up Area: 300 sq.m

Project Location: Bangkok Thailand

Lead Architects: MR.ANON CHITRANUKROH

Design Team: Mr.Anon Chitranukroh, Mr.Waranthorn Intuputi, Mr.Kirin Chaichana

Clients: Mr.Warot Leena

Photo Credits: DOF SkyGround, Kirin design&living

More Specs

Project Description

(Text as submitted by Architect)

This renovation project began when the clients wanted to expand the space for their newborn child and to give an improvement the exterior and interior design to suit the new lifestyle. Situated in an allocated land village in Bangkok, Thailand, the existing buildings are composed of a typical precast concrete house with a hip roof and an unfinished reinforce concrete extension building structure besides. The main idea of the design is to create one single house for a family of 3 members by esthetically combining both buildings’ structures into one beautiful design language. Since the existing house is made from precast concrete walls and panels, it will be unappropriated to modify and add more façade loads to the building structure. Thus, from the limitation, we created a new façade layer as a “Shell” covering both buildings by composing with the exterior and landscape wall and space.

“White Canvas” is the designing concept we brought up as the modern minimalist white planes with a composition of textures which are steel mesh, aluminum composite panels, and simple paint finish wall. Steel mesh is the essential material we selected on behalf of the owner’s family business is a steel mesh distributor, creating solid and void connecting to interior space for privacy and ventilation. By combining two buildings with the horizontal façade on the 2nd floor and the fence on the ground floor, the center courtyard was created between the buildings making visual linkage to the landscape design and using as a main function terrace for the family. Lastly, the golden polished stainless-steel entrance door was installed for an accent regarding the interior design color scheme.

Drawings and before renovation

Images

Read More: Architecture | refurbishment | Sub-Tropical Architecture | ACA Architects | Kirin Design & Living | Bangkok | Thailand
Other links