Posts Tagged as: Brazillian House

House in Orlandia | SPBR

House in Orlandia | SPBR

The Architects suggested to remove the inclined Tile roof of the old Town House. The new flat roof suggested a floor. Up there the boundaries of the lot seemed to disappear, from that new platform one could look over the tiled roof of the low rise buildings spread out the city easily reaching the rural landscape surrounding the city toward east, south and west.

SAVE

Casa Do Bosque | Luciana Bernasconi + Mila Ricetti | LB + MR

Casa Do Bosque | Luciana Bernasconi + Mila Ricetti | LB + MR

The house has been designed to make the most of the view of the forest landscape. Due to the dimensions of the terrain – narrow in width and long in length_ we`ve chosen small patios. At the front access, a large exposed concrete marquee, which, more than a shelter for cars, serves as a covered square directly connected to the forest.

SAVE

House in Ubatuba II | SPBR arquitectos

House in Ubatuba II | SPBR arquitectos

Two main goals have led the design process: [1] not touch the ground; [2] to create an outside platform where topography, with 50% of slope, has provided any flat piece of land. This volume was placed properly detached from the street, where the ground level was deep enough to accommodate two enclosed floors and an open space underneath.

SAVE

Casa RA | LB + MR

Casa RA | LB + MR

The house is designed from clear volumes and natural materials, always seeking cross ventilation, natural
lighting and a delicate fit into the building site.

SAVE

House in Ribeirao Preto | SPBR Arquitectos

House in Ribeirao Preto | SPBR Arquitectos

This House on pillars sits on the natural profile of the context, creating living spaces opening to various levels of gardens.

SAVE

Casa em Santa Teresa | SPBR Arquitectos

Casa em Santa Teresa | SPBR Arquitectos

This house is located in two of the highest points of Morro de Santa Teresa overlooking the landscape of Rio De Janerio

SAVE

House in Carapicuiba | SPBR arquitetos

House in Carapicuiba | SPBR arquitetos

The House and the office is connected by the bridge with its steel grid floor that leads over the open space: downstairs to the house or upstairs to the office.

SAVE

Casa dos Cobogos | mf+arquitetos

Casa dos Cobogos | mf+arquitetos

The project is distinguished mainly by the visual impact of the proposed volumes, which besides the plastic appeal, cooperates functionally with details of comfort and efficiency of the house.

SAVE

Subscribe to our newsletter