Connect House | Story Architecture

SAVE Connect House | Story Architecture

Project Name: Connect House

Practice: Story Architecture

Firm Location: Vietnam

Completion year: 2018

Gross Built up Area: 100 sqm

Project Location: Ho Chi Minh city, Vietnam

Photo Credits: Tomquast, Nhi Vu

More Specs

Excerpt: Connect House is an architectural project designed by Story Architecture in Vietnam. With Connect house, They connect people to people, people to nature and, each people to his/ her own self. They designed the living space and the relax space of each member mix together, so that they can support each other and truly become one family.

Project Description

(“Text as submitted by architect”)

People are getting futher away from reality and chose a different way to communicate: by the digital devices, smartphones, tablets, computers, etc…The family members are living under one roof. However, they see each other, hear each other’s voices through images and videos in social websites, the digital world. They feel happy within the digital world. As architects, we wonder if the reality is too boring for us all to connect, communicate, and we don’t feel happy in our own house, especially, the small, tube house in the city.

With Connect house, we want to pull the way people connect and communicate back to reality, easily and happily. With  Connect house, we connect people to people, people to nature and, each people to his/ her own self.

The family consists of the parent and their son. We designed the living space and the relax space of each member mix together, so that they can support each other and truly become one family. Together as a whole, they can overcome any obstacles in life, creating happiness within their very own house.

Drawings

Images

 

Read More: Architecture | Residential Architecture | Tropical Architecture | Story Architecture | Vietnam
Other links