Hyatt Place | CL3 Architects

SAVE Hyatt Place | CL3 Architects

Project Name: Hyatt Place

Practice: CL3 Architects

Products: Mohawk Flooring, Coil Interior Material Supplier, Kinland

Firm Location: Hong Kong, Beijing, Shenzhen

Completion year: 2021

Gross Built up Area: 9,813 sqm

Project Location: Yanqing District

Design Team: Joey Wan, Candy Liang, Fion Li, George Zhu

Clients: Shi Yuan Group

Others: Construction: Beijing Hua Xia Construction Development Co., Ltd.

Photo Credits: Yanming Photo

More Specs

Excerpt: Hyatt Place is a hospitality project designed by the architectural firm CL3 Architects. Hyatt Place’s positioning concept is open, fluid, flexible, and sustainable. Combined with the scenic environment, the overall design reflects a youthful, home, friendly, sustainable design that respects the environment. Due to the hotel’s moderate scale and highly flexible and multifunction spaces, the design is coherent throughout yet focuses on various spaces.

Project Description

(“Text as submitted by the Architects”)

From the nature we share

The project is located in Yanqing District, northwest of Beijing. As the green lung of Beijing, it has beautiful scenery and mountains. Driving about 70 kilometers from downtown Beijing, you can feel JuYong Gate and Badaling Great Wall along the road. In 2019, the World Horticultural Exposition was successfully held here, attended by guests worldwide. The project completed the scheduling and command tasks as the security center during the Expo. It was also used for hospitality reception during the 2022 Winter Olympic Games. Hyatt Place served as official accommodation during the Winter Olympic Games and will operate as a cozy, relaxing hotel for Yanqing in the future.

Entrance

The nature of the building is relatively fixed with the existing conditions, and the conditions of the core tube, structure, evacuation, and fire fighting are relatively limited to the transformation. Fortunately, Hyatt Place’s positioning concept is open, fluid, flexible, and sustainable. Combined with the scenic environment, the overall design reflects a youthful, home, friendly, sustainable design that respects the environment.

Self-service Business Center

Due to the hotel’s moderate scale and highly flexible and multifunction spaces, the design is coherent throughout yet focuses on various spaces. Light wood, as a natural material, integrates the hotel’s tone, giving a warm and welcoming feeling, well placed as a legacy of the International Horticultural Exhibition. The natural texture of the flooring harmonizes with the pale green graphics applied to the walls to create a casual, family-friendly atmosphere.

Reading Area

Hotel Lobby – Connection

The lobby space is a double-height volume with a bridge connection and acts as the hotel’s focus. The main entrance is an open, two-storey volume with a casual information desk and check-in facilities. An island service desk has both registration and lobby bar functions. A tea bar and reading area at the back of the lobby link to the ADD restaurant and become the lounge and social hub of the hotel.

The elevator hall in the lobby is a six-storey void with a hanging globe light, at the bottom of which is the lounge area/sun room, which is connected to a small outdoor garden.

Elevator Hall
Sun Room

ADD – All Occasion

The all-day cafe provides a casual ambiance with a choice of seating clusters and private rooms. All centered around a buffet area. The ADD can be combined with the reception and lobby bar or be separated for specific events by utilizing full-height pivot screens. These movable screens are laminated with green patterns, bringing in the sense of nature. Adjoining is glazed in a toddler play area with vibrant color.

Seating Area
Large Meeting Room
Gym

The meeting room and fitness area are on the other side of the restaurant. Large, medium, and small spaces can be flexibly arranged in the meeting room. Warm wood color is the basic tone, and the floor adopts woven rubber floor with geometric pattern, creating a light and modern, relaxed but solemn feeling. The ceiling and floor of the gym continue the geometry element of the meeting room with bright and light colors. Through a floor-to-ceiling glass, it is visually connected with the public corridor, and an energetic atmosphere is achieved.

Hotel Room – Cozy and Comfort

The hotel has 136 guest rooms, including two suites, six family rooms, and two handicapped rooms. The rooms are based on beige gray, which continues the warm wood color of the public area. The colors of nature inspire the vibrant cushions. The lively geometric elements from the ground floor extend to all public areas and upper floors, on floor carpets and wallpaper of the guest rooms throughout.

Images

Read More: Interior Design | Hospitality Interior Design | Continental Climate | CL3 Architects | Yanqing District | China

More Projects by: CL3 Architects

Other links