Sun Shed Renovation | Mix Architecture

SAVE Sun Shed Renovation | Mix Architecture

Project Name: Sun Shed Renovation

Practice: Mix Architecture

Firm Location: China

Completion year: 2018

Project Location: China

Design Team: Tang Tao, , Zhou Suning, , Wu Ziye, , Wei Zhuju, and Peng Bin

Photo Credits: Mix Architecture

More Specs

Project Description

(Text as submitted by the Architect | Winner in Architecture, Building and Structure Design Category, 2019 – 2020)

The design starts in the countryside and ends in the countryside. Our design concept stems from a rural scene: the blue sky, innocent fields, buzzing frogs, the fragrant air in the shade of the trees. It attracts you to stay, stay, or suffocate, or play. You can feel the protection of the sun and the moon, the cold and the hot summer, and you can feel the power of nature.

The design of a common middle-axis one-word banquet space model, adjusted to the central stage as the basis of the circular radiation-type banquet space, the formation of the location of the centripetal and the good. Feasting people no longer have primary and secondary, the weight of the points, can feel at home.

Selection of materials to reflect the country elements, the use of the farm planted yew seedlings surrounding space to form a true tree-lined background, yew release of oxygen to enhance the climate conditions of the site. Yellow-brown bamboo woven into 12 tree-shaped pillars, not only hidden the original construction of steel pillars, weakened its industrial traces, but also in an abstract form of the tree under the space form, forming a forest in the ballroom.

After entering the operation stage, we were pleasantly surprised to find that the actual demand for social activities far exceeds the design expectations. The space originally conceived is only used as a banquet function such as a wedding birthday and is now selected by a wider range of social activities such as the local marathon team annual meeting, the music performance of country singers, the venue of entertainment programs, and the release of corporate products in the future meeting.

After field research, we found that the project itself is relatively isolated, the surrounding environment to the development of rural areas, there is no unique natural and cultural landscape, the arrival of the urban population is not very convenient. Therefore, how to break through all kinds of restrictive conditions, as far as possible to excavate the potential of the project itself, and to find a breakthrough to enhance the value of space, the effective stimulation of local rural vitality is the whole design process we need to ponder and solve the problem.

The pursuit of space is the architect’s inborn belief. Space starts with sensibility and ends with reason. When it is completed, it stands there quietly, watching the scenes of the actual scene, the curtain opening. The curtain call was overwhelming and it remained motionless.

Images

Read More: Architecture | Hospitality Architecture | Refurbishing | Material Exploration | Tropical Architecture | Mix Architecture | China

More Projects by: Mix Architecture

Other links

Subscribe to our newsletter