Campanario | Perez Palacios Arquitectos Asociados

Save

Information

  • Project Name: Campanario
  • Completion year: 2019
  • Gross Built up Area: 340m2
  • Project Location: Querétaro, Mexico
  • Country: Mexico
  • Design Team: Pablo Pérez Palacios + Alfonso de la Concha Rojas, Miguel Vargas, José Jiménez, Adriana Rubio
  • Photo Credits: Rafael Gamo
More Info Less Info

Project Description

(Text as submitted by the Architect)

Campanario is a family residence located in a housing development in the city of Querétaro. Having a rectangular site, restrictions by developers had an important impact on the project’s placement which required front and back free space.

These restrictions were taken as having a single green space where the house was to be located on top of, having a side-to-side condition. The structural project and the program on plan were set to respect this condition, generating open space flow on the ground-floor plan and major view openings on the first-floor plan where all the bedrooms are located. As privacy and light control was required, a second wooden skin covers the entire main façade, which contrasts with the bare concrete structure.

Images

[Best_Wordpress_Gallery id=”1298″ gal_title=”Campanario | Perez Palacios Arquitectos Asociados”]

Leave a Reply