Sóc’s house | H2

Save
Sóc’s house | H2

Information

  • Project Name: Sóc’s house
  • Practice: H2
  • Completion year: 2022
  • Gross Built up Area: 70 sq. mt.
  • Project Location: Vũng Tàu City
  • Country: Vietnam
  • Lead Architects/Designer: Trần Văn Huynh, Nguyễn Văn Hóa
  • Clients: Mr Nghị & Ms Thủy
  • Contractors: 90’House
  • Photo Credits: Dũng Huỳnh
  • Others: Fabrication: Mr. Thành & Mr. An, Window: Thịnh Phát
More Info Less Info

Excerpt: Sóc’s house designed by H2 is s located near a beach in an area where many domestic and foreign tourists visit and hence the owner has reserved the house for the homestay business. To segregate the first floor with the remaining floors, the architect designed a cover to wrap around the house with many trees and flowers combined with a very unique iron frame and grid system.

Project Description

[Text as submitted by architect] Soc House was built on an area of ​​​​70m2 in an alley view up to the mountain, located on Phan Chu Trinh street (also known as “Foreigner town”) around 600m from the beach. The owner’s goal is to have a simple, discreet outdoors, but modern and fully functional inside space. The house also clearly shows the personality of the owner with a romantic space, filled with green trees and raw, rustic materials.

Sóc’s house | H2
© Dũng Huỳnh
Sóc’s house | H2
© Dũng Huỳnh

An owner is a local person who has lived in the city center for a long time, the busy day-to-day life at the office and the busy hustle and bustle of the city’s streets every afternoon make the people here even more attractive. This place really wants a quiet space to be able to enjoy moments of true relaxation after many hours of hard work. Therefore, the house is built in a very different and warm resort style in the heart of the crowded and bustling tourist town.

Sóc’s house | H2
© Dũng Huỳnh

Because the house near the beach is located in an area where many domestic and foreign tourists stay, the owner has reserved the house for the homestay business. The structure of the house consists of three floors and a terrace with five bedrooms and six washrooms. To segregate the first floor with the remaining floors, the architect designed a cover to wrap around the house with many trees and flowers combined with a very unique iron frame and grid system.

Sóc’s house | H2
© Dũng Huỳnh

The bedrooms, toilets, kitchens and living areas are designed to be airy with natural sunlight and lots of green surrounding.

Sóc’s house | H2
© Dũng Huỳnh
Sóc’s house | H2
© H2

Ground Floor has Parking and shared kitchen area. The kitchen is designed by the architect with a completely open space that invites nature into the house. It is interesting and romantic to enjoy delicious food at home while feeling a little sunshine, a little gentle wind, and sometimes a little tingle somewhere around us, a few raindrops falling on the trees.

Sóc’s house | H2
© Dũng Huỳnh
Sóc’s house | H2
© H2

The unique highlight is a large boat hanging with a strong steel frame system with 2 large bedrooms above the boat and other 2 smaller bedrooms below the boat. With painting tones like a real boat and raw wood materials inside the bedroom, it makes the guest staying on the boat feel like they are on a yacht out to sea.

Sóc’s house | H2
© Dũng Huỳnh
Sóc’s house | H2
© H2

Two large duplex rooms with balcony surrounded by green trees, the outside is covered with a layer of fly nets to obscure the view inside the room, and the iron mesh has somewhat hidden the view of the house and daily activities from the neighboring houses. A space contrasting with the quiet life hidden behind the rustic raw concrete walls but equally luxurious and unique. The people inside the house will enjoy the beauty of the room in particular and the house in general to the fullest.

Sóc’s house | H2
© Dũng Huỳnh
Sóc’s house | H2
© H2

Third Floor includes one common yard in front with the view of Kito Christ Statue with arms outstretched and a large duplex room at the back with a view of the mountain and lighthouse. The highlight of the room is the ancient terracotta tile roof structure above and the high glass walls around, revealing the beautiful and romantic view of the mountain and lighthouse view behind.

Sóc’s house | H2
© Dũng Huỳnh

Leave a Reply