The Shield – Mantory Exclusive | Landmak Architecture, JSC

SAVE The Shield – Mantory Exclusive | Landmak Architecture, JSC

Project Name: The Shield – Mantory Exclusive

Practice: Landmak Architecture

Completion year: 2016

Project Location: Linh Lang – Ba Đình – Hà Nội

Lead Architects: Ta Tien Vinh, Truong Tuan Chung

Design Team: Tran Viet Phu, Ngo Hung, Nguyen Thi Thao, Le Minh Hoang, Romane Lecué, Nguyen Trung Phuong

Photo Credits: Trieu Chien

More Specs

Project Description

(Text as submitted by the Architect)

Mantory Exclusive is a brand name built on love and passion for watches and high-end mobile phones. For those who prefer the differences, beautiful watches are separately and privately ordered (Bespoke) is a way for them to tell the story of their own personality. We have designed a showroom to display and introduce the products (watched and cell phone) with the spirit of Mantory.

A kind of house which is divided as plot structure and very popular in Vietnam. Stairs in the middle of the house, 2 rooms each at front and after – This work was renovated and converted a functional part consisting of second floors (with balcony) to become exhibit space for Mantory products where we call The Shield.

In the context that the work execution must require at least the usual life impact of house owner. (the owners are still living in this house) and to not intervention with the structure of works: We have a special focus on three main issues:

Interior: Connecting 2 front rooms and by a path made of different materials to create colored contrast with the floor to create continuous dome structure building connecting depth between 2 room spaces into a whole system with full link of front and after (while still retaining the original functional stairs in the middle of the house to serve living purpose of the owners)

 Transportation: Take full advantage of front setback, we have calculated very carefully to be able to arrange 1 steel stair enabling to go up straight to the 2nd floor, leading to the 2nd floor balcony.

The exterior is shaped as a gently shield, likely melting into the around scene. The texture was inspired by the language of mechanical design, watch design, and a neoclassical architecture of the surrounding neighborhood street, to create unity.

Finally, the works is completed with an impressive façade: Certainly, as strong as 1 shield (with the spirit of industrial style) but gentle and strangely romantic.

Images

Read More: Architecture | Commercial Architecture | Residential Architecture | Facade Exploration | Steel | Tropical Architecture | Landmak Architecture | Hanoi | Vietnam
Other links

Subscribe to our newsletter