Warehouse Morinha | stu.dere – Oficina de Arquitetura e Design

SAVE Warehouse Morinha | stu.dere – Oficina de Arquitetura e Design

Project Name: Warehouse Morinha

Practice: stu.dere – Oficina de Arquitetura e Design

Firm Location: Amarante, Portugal

Completion year: 2020

Gross Built up Area: 234 m2

Project Location: Vila Meã, Amarante, Portugal

Lead Architects: Ulisses Costa

Clients: Belo e Tavares SA

Engineering: Civiurban – Engenharia e Fiscalização

Photo Credits: Ivo Tavares Studio

More Specs

Project Description

(Text as submitted by the Architect)

As if it was a game… so a new project started!

It was a sad and a empty place turned into a large light space and dynamically fitted, as a space for children should be.

In the first contact with the building, it was found a place too wanton in terms of space distribution. Despite the client’s request for an open space concept, the intention was to create a sense of exploration as one walked through space, as though it were a labyrinth, like a game for a kid. Hence the implementation of the wire mesh, which creates a physical but not visual barrier, thus fulfilling the client’s premises.

In addition to the area devoted to displaying and storing the items, the ground floor includes an office and a small storage room. When accessing the upper floor, there is a studio for product photography. This division was subdivided into two spaces with a glazing system, which were designed to expand space.

The materials used have been selected in such a way that their use is unique, without the need for adjacent layers and finishing with other products . Honeycomb polycarbonate has been chosen for the interior walls, suggesting an industrial appearance in harmony with the microcement-coated floor.

To counterbalance this, the ceilings and the office were lined with birch plywood, creating a more intimate feel. This note has a regular metric that allows both the rhythm to be created and the organization of space, such as furniture layout, to be guided.

A small area dedicated to children was created next to the stairs to the upper floor. This playful space was covered with polycarbonate and with a double height, at which the lights of a design object fell. The lights reflected in the polycarbonate allude to a world of magic, imagination and creativity. The industrial style pendant lamp was designed specifically for the place.

Images

Project Location

Read More: Interior Design | Minimalism | wood | Steel | stu.dere – Oficina de Arquitetura e Design | Amarante | Portugal
Other links