Posts Tagged as: Tectonic Explorations

Leaf and Bean Coffee Co. Pavilion | Mask Architects

Leaf and Bean Coffee Co. Pavilion | Mask Architects

Mask Architects and Design has designed a sustainable pavilion nestled in Waldspielpark Heinrich-Kraft-Park, German Forest. Designed for Leaf & Bean Coffee Co. Company, Named `Leaf & Bean Coffee Co´ pavilion uses innovative, sustainable, and contemporary approaches to integrate nature with architecture.

SAVE

Valley | MVRDV

Valley | MVRDV

Valley’s three peaks of varied heights reach up to a maximum of 100 meters at which the publicly accessible Sky- bar sits, spread out over the top two stories, offering panoramic views over Amsterdam.

SAVE

Matrix 1 | MVRDV

Matrix 1 | MVRDV

MVRDV designed Matrix 1 for the Matrix Innovation Center. The innovative building fits perfectly in Amsterdam Science Park, a fascinating environment in which scientists and entrepreneurs work on sustainable solutions for current and future problems.

SAVE

Halftime | Cobe

Halftime | Cobe

The new building, named HALFTIME, is designed by Cobe and totals 15,500 square meters. In addition to a canteen for all HQ employees and visitors, the building contains meeting rooms, a conference center and a showroom where the company’s high-profile brand ambassadors can stop by to see the latest new designs, collections and ideas.

SAVE

Niloofar 22 | Studio Saheb

Niloofar 22 | Studio Saheb

Niloofar 22 is a minor effort to counteract the solid order of infill typology and tries to find and experiment new possibilities and new ideas in this confined typology.

SAVE

Cankaya University Center For Congress And Culture | Erkal Architects

Cankaya University Center For Congress And Culture | Erkal Architects

Cankaya University Center For Congress And Culture designed for a mid-size university campus, Congress and Culture Center is encircled by administrative facilities and situated on top of a central plot within the Çankaya University campus.

SAVE

Creative Lab House | Meeta Jain Architects

Creative Lab House | Meeta Jain Architects

Ar. Meeta Jain began with the very fundamentals, as Creative Lab House being one’s ‘haven’, a private ‘container’ through which one also connects to “elements of nature and neighborhood”.

SAVE

Cross Stitch House | FMD Architects

Cross Stitch House | FMD Architects

The brief for Cross Stitch House was to create new Living spaces, relocate the kitchen and bathroom and improve access to natural light. The functional requirements of the client were simple. The only particular requirement was to find a place in the design for 3 tapestries that her mother had made.

SAVE

UHP Synagogue | Equipo de Arquitectura

UHP Synagogue | Equipo de Arquitectura

The project is the product of an international competition to restore an old construction that was used as a Synagogue at the Hebraic Union of Paraguay. The design includes locating two prisms, one as a threshold and the other as the holy enclosure. These two volumes converge at the union and they complement each other, structurally and morphologically.

SAVE

The Souk | Collaborative Architecture

The Souk | Collaborative Architecture

‘The souk’ is a cluster of three identical pods, straddling between an installation as a construct, and a space, as it purportedly creates a smaller version of the ubiquitous, Middle Eastern bazaar; an urban microcosm, where the network of people and commerce create the unique urban character.

SAVE

North Perth House | Nic Brunsdon

North Perth House | Nic Brunsdon

The North Perth House is an urban-infill project in inner-city Perth. Located on a small block, the design responds by providing a variety of spaces, determined by a simple structural arrangement.

SAVE

El Porvenir Children Center | Taller Sintesis

El Porvenir Children Center | Taller Sintesis

These vaulted pavilions house the classrooms that have a direct link with a series of courtyards. This allows adequate ventilation and lighting but also enables a direct relationship between the children and nature, giving the landscape a permanent presence in the educational spaces and enabling the effective integration of the classrooms with nature.

SAVE

Sky House | MIA Design Studio

Sky House | MIA Design Studio

This house in the midst of a skyscraper town aims to have a deep horizontal and vertical connection between human to human and human to nature in this house together with being open and airy.

SAVE

BIT Sports Center in Beijing | Atelier Alter Architects

BIT Sports Center in Beijing | Atelier Alter Architects

Located in Liangxiang, the satellite city of Beijing, the BIT Sports Center, along with the BIT Stadium, frame an entrance to the new BIT campus. The sports center adds about 15,692 square meters athletic space to the school, includes a 3000 seats basketball stadium, a 10 lanes swimming pool, a gymnasium, a martial art space, and rooms for boxing, taekwondo, table tennis, etc

SAVE

Yingliang Stone Natural History Museum | Atelier Alter Architects

Yingliang Stone Natural History Museum | Atelier Alter Architects

Over the years of stone mining, the manufacture has discovered numerous fossils. The manufacture decides to dedicate the headquarter building to a museum to tell the history of the fossils and the natural science of researching the fossil.

SAVE

Funktion Design Office | Funktion design

Funktion Design Office | Funktion design

Building an office and studio for one’s own architecture practice is a challenging and an exciting prospect at the same time. When Funktion Design set out to build their own studio, they wanted to bring to the fore, a strong conceptual ideation and structural exploration that they have hallmarked in all their projects to date.

SAVE

Jetvan | Sameep Padora and Associates

Jetvan | Sameep Padora and Associates

Jetavan is a beautiful Centre, in rural Maharashtra, built for the holistic development of the community. The half-acre plot has over 40 trees, and not one was cut to make place for the centre. Jetavan was built using fly ash, quarry dust, to make the walls, cow dung for the floor, and mud rolls made from used gunny bags placed on wooden rafters from old ships for the roof.

SAVE

Subscribe to our newsletter