65 Rooms Extension Goldi Sands Hotel Negombo | Lalith Gunadasa Architects

65 Rooms Extension Goldi Sands Hotel Negombo is an architectural project designed by Lalith Gunadasa Architects in Sri Lanka. The design was conceptualized, and Layouts were planned to an “L” shape for maximum land utilization while achieving a maximum sea view for all guest rooms. Within the restriction of the limited budget, a large number of economical experiments of details were tried out without harming the beauty and finally accomplished at the end of the project.

Read Further Save

Casa AVM | HORMA Estudio

Casa AVM, designed by HORMA Estudio, starts with an urban singularity that allows locating the house attached to one of its boundaries. The implementation of the proposal already starts from knowing the location of its neighbors and is positioned on its opposite side to achieve clearer views and more fluid ventilation. The house is perceived as a set of volumes where the white of the facade is mixed with the interior oak wood details, and with de Green of the vegetation.

Read Further Save

Fushan Chapel | Wooyo Architecture

Fushan Chapel, designed by Wooyo Architecture, is based on the faith of Christians at present & cross structure of the building not only architecturally supports the church but also implicitly watches out for the tribe. As for the construction, steel and wood building materials were processed at the bottom of the mountain before being moved to the church and assembled. Wastes from the construction were made into planes or wall surfaces, thus realizing the target of zero clearing and transporting (of wastes).

Read Further Save

Wooyo Architecture

Wooyo Architecture provides various architectural design services that meet the client’s needs and achieve higher architectural significance.

Read Further Save

BAUHAUS Design Style | Results Announced

The winners of the competition Bauhaus design style is a 2021 design and writing competition organized by Artuminate, on the design movement that began in 1919, geometric and abstract featuring little emotion with no inclination towards history.

Read Further Save

Villa Courbe | SAOTA

Villa Courbe, designed by SAOTA, is a residence shaped intuitively and iteratively by many hands – from sun and topography to brief and local zoning regulations. The house blends in and stands out in homage to its spectacular lakeside setting and the many hands that made it. The need to respond to the topography that came before drives the design to contrast with the neighboring houses that appeared only after the glaciers and ice had done their work.

Read Further Save

Conversion of agricultural warehouse to Senior Cohousing | Arqbag

Conversion of agricultural warehouse to Senior Cohousing, designed by Arqbag, is an adaptive reuse project reorganizing the spaces per their use. To solve the scale transition from warehouse to cohousing, the multiplicity of use spaces, and the gradients of privacy, the project proposes the insertion of a central equipped block. In terms of comfort, this large earth block provides a high hygroscopic property, which compensates the low capacity of existing stone walls to humidity regulation.

Read Further Save

arqbag

Arqbag is an architectural design firm based in Barcelona, Spain. They’re a group of young architects that is betting on new relationships between people, territory and habitability interpreting arquitecture.

Read Further Save

Portsea Guest House | Mitsuori Architects

Portsea Guest House, designed by Mitsuori Architects, sits sympathetically within the native landscape whilst being architecturally distinct from the main house. The design concept proposes a building that becomes a landscape wall element. This project allowed to explore how a new residential building may be added to existing sites without compromising the character of the existing building, quality of space, environment and relationship to existing building.

Read Further Save

Santos Pousada Apartment | Hinterland Architecture Studio

Santos Pousada Apartment, designed by Hinterland Architecture Studio, is a home interior that modernizes the original 3-bedroom apartment into a more comfortable, energy-efficient 2-bedroom apartment. The project strategy was to define a central open space in the apartment where the family spends most of the time, increasing its area by demolishing some interior walls. The atmosphere of the big textured wood panels brings to an end the 65-year-old rental unit vibe and inserts the intended permanent home character into the space.

Read Further Save

Hinterland Architecture Studio

Hinterland Architecture Studio is an international design practice based in Oporto, providing architectural solutions with a personalized approach. The work is about Rigor and Detail, Endless Passion, Celebrating Emotion, Taking Risks, Trusting Our Instincts, Transparency, Boldness, and Innovation, Taking Work Seriously, Not Taking Ourselves Too Seriously.

Read Further Save

Right-Live-Stock | Winner Announced

The design challenge for “Right-Live-Stock” looks at a dairy farm for cattle in a peri-urban condition. Consumption of dairy is global yet the farms they come from are always an afterthought. 

Read Further Save

Phu Yen House | Story Architecture

Phu Yen House, designed by Story Architecture, is a holiday home for the client’s children to play and experience the countryside. The space of the bedroom and living room, kitchen and dining room are separated, and linked together by courtyard and green spaces, it helps to make the spaces of the rooms in the house airy and accessible. With the best nature, the yard and green spaces also become a fun area for children and their friends be.

Read Further Save

Toronto Affordable Housing Challenge | Winner Announced

The Toronto Affordable Housing Challenge is part of Bee Breeders’ Affordable Housing competition series, run in partnership with ARCHHIVE BOOKS. In this competition, we saw innovative solutions to the city’s housing crisis – from community co-living facilities to 3D-printed homes stackable modular homes and new forms of transit-oriented development. 

Read Further Save

São Bernardo Elementary School | ARTE TECTóNiCA

São Bernardo Elementary School, designed by ARTE TECTóNiCA, is an educational institution that consecrates the North exposure to the classrooms and distributes the “servant” spaces along the central corridor. The concept was to have a two-volume/two floors building, with an independent entrance and roof covering, as Aveiro is one of the highest rainfall districts in Portugal. In addition to the 8 classrooms, the program also included a teachers’ lounge and a gym.

Read Further Save

ARTE TECTóNiCA

ARTE TECTóNiCA has worked in Portugal, Spain, and Angola on diverse projects such as planning, subdivisions, museums, tourist villages, hotels, retail, and housing. Because the essentials of architecture can only be understood in work, the first objective of this office is to build well, drawing the boundary between culture and nature so that each work is based on the Earth, taking responsibility for it, taking care of it for future generations.

Read Further Save

Spirala Community Home | Result Announced

The Spirala Community Home Competition was a chance for participants to create a structure within the Spirala Ecological Village in Northern Portugal that would be a shared space for the community to meet and run events. The winning entries were selected as they best served the community, while at the same time being great examples of sustainable design.

Read Further Save

Allcart | Winner Announcement

The design challenge for “Allcart” is to develop a handcart concept for vendors that help them reinvent their commerce methods considerably. The design should be lean and cost-effective for the investment they can make and open new means to utilize the inherent qualities of selling on the street and not being pinned to any location.

Read Further Save

Weekly Highlights 2021 #31

Archidiaries is excited to share the ‘Project of the Week’ – Nuestro sueño by Espacio 18 Arquitectura. Along with this, the weekly highlight contains a few of the best projects, published throughout the week. These selected projects represent the best content curated and shared by the team at ArchiDiaries.

Read Further Save

Royal FIC Headquarters | Eduardo Borges Barcellos + Garoa

Royal FIC Headquarters, designed by Eduardo Borges Barcellos and Garoa, address new space necessities and to establish a different interface between collaborators and clients. It was a part of a major structural revamp initiative by the company through administrative and marketing actions to create a new workspace. The proposal aimed to create contemplation spaces in coexistence with the necessary conditions for developing the required work. The proposed circulation allows different fluxes of people in contrast with the rigidity of workstations, which grants the space with fluidity and movement.

Read Further Save

U house | rivvon inc.

U house, designed by Rivvon inc., is an SRC condominium with a typical Ramen structure that lends itself to a construction project that will renew everything. It is a house for a couple, and Rivvon inc. designed it with the future growth of the family in mind. Fitting in with the times, the changing surroundings, the changing technology, and the different lifestyles of the residents is possible through the design.

Read Further Save