House in Mohali | Charged Voids

House in Mohali, designed by Charged Voids, is devised as a free plan with overlapping spaces to allow flexibility. The overall space is organized around a central courtyard that not only allows for light & ventilation but also serves as a means of introducing space in the interior that is excluded from the covered area regulated by building bylaws. The aim of the design i.e. to respond to universality has been adhered to by keeping in mind the principles of Vaastushastra (an ancient architectural science).

Read Further Save

Skyline Mansion Experience Center | GFD

Skyline Mansion Experience Center, an Interior design by GFD, serves property selling functions, but more importantly acts as a private club for future residents of the community. The design integrates various functions in the space, and builds a close connection between the upper and lower floors, creating a secluded and luxurious spatial realm in the city. The project incorporates fluidity that creates a sense of luxury and a tasteful life scene in the prosperous city of Hangzhou, China.

Read Further Save

Païcherou Aquatic Centre | TAA (Taillandier Architectes Associés)

Païcherou Aquatic Centre, designed by TAA (Taillandier Architectes Associés), exists between architecture, landscape and territory. The project seeks to be dynamic, functional, attractive and contemporary. The design is constituted by a concrete base on which a hollowed and transparent object rests, framing the landscape. The simplicity of the functional connections allows a clear structuring of the facilities while keeping circulation spaces to a minimum.

Read Further Save

Boatyard Hotel | WJ STUDIO

Boatyard Hotel, designed by WJ STUDIO, is located in the languid spatial landscape of the ocean at Jiangsu, China. The hotel building is integrated with the surrounding natural landscape. The high and low arched roofs form a colony, just like ships docked on a waterfront of rising mountains.The rippling black-roofed buildings are like the crow-top boats gathered and docked on the shore, at times melodious, at other times serene and moving, becoming the finishing touch to the ink painting on the shore.

Read Further Save

Ziel | MVRDV

Ziel, a residential building designed by MVRDV, comprises a loosely-stacked series of individual homes, where the design is open and porous, allowing light and air to permeate the entire building and creating plenty of open and green spaces for residents of all ages to enjoy and share. The design uses a courtyard to ensure that every apartment gets adequate light, and extends the greenery of the park throughout the structure, from the courtyard to the private terraces and shared patios on various levels.

Read Further Save

Façade Liverpool Mitikah Architecture | Miguel de la Torre mta+v

Façade Liverpool Mitikah Architecture, a facade design by Miguel de la Torre mta+v, is segmented into several interior and exterior planes and volumes, formed by a grid of triangular modules with flat and low-relief pieces, which create a subtracted pyramid. The design intention of this façade is to confirm the basic module as part of the graphic recognition of the brand. The construction of the façade is made from precast white concrete on metal frames.

Read Further Save

Ensayo Umbra | Bauen

Ensayo Umbra, a house designed by Bauen, is made up of various elements of the landscape. The design has Organic and geometric volumes that are articulated by a trunk axis, shadows, branches, and sky openings. In the centre of the house, under the branches that extend from the big tree are the shared social areas shaded by a catenary.

Read Further Save

Exofood retail and lab | Space + craft

Exofood retail and lab, a retail interior by Space + craft, has a futuristic modern look with simple and few materials offered to the retail space, while cleanliness and neatness are the important elements above all. The wall on one side is a vertical shelving system containing boxes of a variety of insects, representing the vertical farming idea. Neon colour painted on the edge of each shelf created a young and playful look to the whole retail space.

Read Further Save

Pure Nftea | EK Design + YuQiang & Partners

Pure Nftea, a Cafe & Bar Interior by EK Design and YuQiang & Partners, incorporates innovative tea beverages and socializing functions with asymmetrical booth structures arranged in a harmonious manner, and strategically placed tables in the corners that fully utilize the space. The design has traditional spatial experiences and creates a dynamic conflict that appeals to younger generations and engages in traditional Chinese tea culture.

Read Further Save

Kelvin House | FMD Architects

Kelvin House, a home interior by FMD Architects, refurbishes the existing house internally and constructs a new deck which would maximise access to the north light whilst providing shade from the western sun. Internal spaces were replanned to create a continuous line of spaces with direct views from the front to the rear of the house through the linear corridor space.

Read Further Save

Aquahouse Hotel & SPA | STARH

Aquahouse Hotel & SPA, an addition to the oldest resort in Bulgaria, St. Constantine and Helena, designed by STARH, aims to serve as a neutral background to the mesmerizing softscape that is inspired by the natural context. The interior of the hotel is designed in a similar light and relaxed manner – plenty of air and vast spaces in earth tones.

Read Further Save

AMC Multimedia | Maden Group

AMC Multimedia, a studio designed by Maden Group, has a brutalist style, using materials that are characterised in Concrete and Clay Blocks. The volume of the building is in regular geometric shapes, where the module stands out against the volume, giving character to the construction both in the architectural aspect and in the functional aspect.

Read Further Save

Five | Qarta Architektura

Five, an old building reimagined by Qarta Architektura, has the industrial character of the building and offers a premium gourmet experience. The design acts as a living part of the organism of the city, keeping and restoring historical architectural elements. The unique industrial design, featuring a double-skin façade of perforated metal, architectural concrete, or exposed conduits visible on the ceilings, embodies both the local genius loci and all the preserved historical elements.

Read Further Save

Weekly Highlights 2023 #23

Archidiaries is excited to share the Project of the Week – Residence 1065 | Charged Voids. Along with this, the weekly highlight contains a few of the best projects, published throughout the week. These selected projects represent the best content curated and shared by the team at ArchiDiaries.

Read Further Save

Poesie of Illusions Exhibition Design | KiKi ARCHi

Poesie of Illusions Exhibition Design, a gallery interior by KiKi ARCHi, utilizes the original wall structure to set up four relatively regular viewing spaces with larger volumes. The central area presents eight parallel and staggered viewing boxes along a ‘bridge’, which provides a diversified and popular path for art transmission.

Read Further Save

Office Project | Archielecto

An office interior by Archielecto, which aims to create a place to work that responds to the immediate setting and the climate of the city. The derivation is a well-organized area with a modern appearance and traditional values. The designed work environment seeks to demonstrate innate truth by keeping the interior simple and highlighting the built experience achieved by blending functionality with the environment.

Read Further Save

Archielecto

Archielecto, an architectural practice based in India, strives to impact people through places. The firm envisions spaces that inspire people, help them connect with one another, and enrich the human experience. Archielecto is inspired by the dynamism of urban life.

Read Further Save

Lahofer Winery | CHYBIK + KRISTOF

Lahofer Winery, designed by CHYBIK & KRISTOF, offers a visitor centre, tasting room and production facilities, where the structure immerses itself in the landscape, achieving a subtle symbiosis with the surrounding vines. Reflective of modern wine-making processes, the building brings together three distinct interconnected structures – a wine-making facility, the winery’s administrative base, and a visitor centre and adjoining tasting room. The Lahofer Winery fuses the region’s long standing wine tradition with a contemporary design in constant dialogue with the surrounding vines.

Read Further Save

Uplifting office | Takashi Niwa Architects

Uplifting office, an office interior by Takashi Niwa Architects, has a striped landscape furniture formation in order to create an ideal environment in a limited interior space. A rhythm of the stripe pattern spreads over to the entire floor, and it uplifts and smoothly becomes a part of the furniture, and uplifts again to shape the wall. The working space is defined and provided by layers of stripes and greenery. Patterns can provide multiple functions depending on their level or position on the floor.

Read Further Save

Huawei Whole-house Intelligence Experience Center | Topway Space Design

Huawei Whole-house Intelligence Experience Center, designed by Topway Space Design, takes smart home, smart office and smart showroom as a medium, and highlights the ultimate pleasure that intelligent technology brings to a future life by creating an immersive experience. The design is intended to endow space with more scenes, to incorporate warmth in winter, coolness in summer, sensitiveness in autumn and freshness in spring. The design is no longer a cold box built of various materials but has an aesthetic dimension while reflecting respect for human nature

Read Further Save

HRM Global School | Vijay Gupta Architects

HRM Global School, designed by Vijay Gupta Architects, sets a positive response of influence learning with the collaboration of internal green spaces and an educational setting. By focusing on a central inward-looking space, the design creates a comfortable and inviting environment for inquisitive minds to wander. The design makes every place in the school available for a learning space with thoughtful ergonomics and a sensitive approach

Read Further Save

Montessori Kindergarten | Mjölk architekti

Montessori Kindergarten, designed by Mjölk architekti, stands next to a historic kindergarten building; the form and material of the new design contrast with the existing larger building. The design has a simple prism with a few protrusions, which are wrapped entirely in stainless steel mesh. The extension is vertically divided into a ground floor and three intermediary floors arranged around a staircase and a void, with a large skylight in the roof.

Read Further Save

Apartment with a Podium | Neuhausl Hunal

Apartment with a Podium, a Home interior by Neuhausl Hunal, creates a dialogue between the living and serving sections of the apartment with the help of materials and an unambiguous colour scheme. The bathroom, kitchen, toilet and corridor – all in potential contact with water – are defined by the pink colour of the furniture, tiles and cladding, while the storage areas and especially the sleeping, relaxing areas are made of birch plywood.

Read Further Save

Neuhausl Hunal

Neuhausl Hunal, an architectural practice based in the Czech Republic, works with immaterial relationships and meanings to create poetic spaces, pleasant places and innovative functional solutions. Neuhausl Hunal believes that Architecture is a complex, sophisticated structure and also a process of creating our environment, which represents values of our society. The firm strives for rationality, truth, naturalness and moderate beauty in architectural projects.

Read Further Save